Mainos

Urpilaisella ja Kataisella laimea väittely

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pääsi tänään ensimmäiseen julkiseen kaksinväittelyynsä valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) kanssa. Tulos jäi odotettua vaisummaksi. Kaksikko sanaili STTK:n talouspoliittisessa seminaarissa Helsingissä.

Urpilainen aloitti tivaamalla Kataiselta, missä yhtiöissä valtio tämän mielestä omistaa liikaa ja mitä nyt aiotaan myydä. Urpilainen tulkitsi, että hallitusohjelmaan olisi kirjattu tavoitteeksi joka vuodelle 400 miljoonan verran myyntituloja.

Katainen vastasi, että kysymyksessä on pelkkä tekninen kirjaus, millainen oli myös edellisen hallituksen ohjelmassa. Katainen pääsi myös sanomaan,että edellisellä vaalikaudella, jolloin SDP oli hallituksessa, valtio myi omistuksiaan viiden miljardin edestä, eikä nyt olla lähelläkään sitä.

Urpilainen peräänkuulutti myös valtion pääosin omistamilta yrityksiltä suurempaa yhteiskuntavastuuta. Myös yksityisillä sijoittajilla on intressi käyttää valtaansa, hän sanoi.

Katainen sanoi, että pelisäännöt on hyväksytty yli puoluerajojen eikä niitä voi muuttaa kesken kaiken. Kun valtionyhtiöitä on viety pörssiin, sijoittajille on luvattu, ettei valtiolla ole työllisyys- tai aluepoliittisia intressejä.

Urpilaisen mielestä hallitus panostaa liian vähän ammatilliseen koulutukseen. Katainen kertoi, että koulutuspaikkoja lisätään jälleen ensi vuonna, mutta myönsi, että sekin on varmaan liian vähän.

Urpilainen myös epäili, ettei perintöverotuksen keventäminen yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksista toteudu aivan siinä muodossa, kuin hallitus haluaisi. Hän viittasi eduskunnan perustuslakivaliokunnassa esiin tulleisiin epäilyihin.

Katainen oli selvästi silminnähden harmistunut tällaisesta mahdollisuudesta. Hän korosti, että esitys pitäisi saada läpi. Se vahvistaisi hänen mukaansa kotimaisen omistuksen säilymistä yrityksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.