Mainos

Urpilainen vetosi hallituksessa jatkamisen puolesta

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on puolustanut voimakkaasti hallituksen kehysriihen vaikeita päätöksiä.

Urpilainen esitti puoluevaltuustolle, että SDP on mukana tekemässä Suomen edun tarvitsemia päätöksiä ja jatkaa hallituksessa. Urpilaisen mukaan puoluevaltuusto voi tehdä myös päinvastaisen ratkaisun.

- Jos puoluevaltuusto kokee kehysratkaisun kokonaisuuden liian kipeäksi, voimme hylätä ratkaisun ja jättää hallituksen.

- Jos puoluevaltuusto haluaa lähettää viestin, että SDP haluaa tehdä päätöksiä, joita Suomi tarvitsee, voimme jäädä hallitukseen. Tämä mahdollistaa sen, että voimme puolustaa arvojamme ja tavoitteitamme niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään, Urpilainen vetosi puoluevaltuustoon.

Urpilainen aikoo hakea linjalleen kansalaisten kannatusta myös ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Puheenjohtajakampanjansa Urpilainen avaa huhtikuun seitsemäs Hakaniemessä ravintola Juttutuvassa puoluetoimiston naapurissa.

SDP:n puoluevaltuusto alkoi erikoisesti, kun kokousväki ajautui kiistelemään siitä, voidaanko osa kokouksen keskusteluista avata myös medialle.

Kokouksen piti olla poikkeuksellisesti suljettu tiedotusvälineiltä Urpilaisen poliittista katsausta lukuun ottamatta. Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen kävi kokouspöntössä ihmettelemässä sekavaa toimintaa.

- Eilen täällä oli Nuorten parlamentti, nyt täällä on Lasten parlamentti.

Ennakkoon puoluevaltuutetut uskoivat, että kokousväki käy kovan keskustelun mm. lapsilisien leikkauksista.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari raportoi tunnelmista Twitterissä.

- Eka kerran näin, että Jutta Urpilainen löi nyrkkiä pöytään, mutta en voi kertoa miksi, kun puoluevaltuuston kokous on suljetuin ovin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.