Mainos

Urpilainen: Vanhasen käsitys moraalista ontuu

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen perää pääministeri Matti Vanhaselta (kesk.) poliittista vastuunkantoa. MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Urpilaisen mukaan pääministerin käsitys siitä, mikä on moraalisesta oikein ja mikä väärin, on pettänyt.

- Jos tulee virheitä, niistä pitää kantaa myös poliittinen vastuu. Vanhanen on tehnyt monessakin asiassa virheitä. Esimerkiksi Nova Groupin rahoitus ja sen kytkeminen osaksi keskustapuolueen vaalitukea ja rahoitusta, on minun mielestäni iso virhe, Urpilainen toteaa.

Urpilaisen mukaan Vanhasen olisi vedettävä johtopäätökset siitä, että oppositio ei seiso hänen takanaan.

- Meidän kanta on selkeä. Pääministeri ei nauti opposition luottamusta. Viime kädessä tietysti avaimet ovat Matti Vanhasen omissa käsissä ja lukko hallituspuolueiden käsissä. Niin kauan kuin hallituspuolueet tukevat Vanhasta, hän pysyy pääministerinä, Urpilainen sanoo.

Keskustelu vaalirahoituksesta jatkuu tänään, kun hallitus antaa eduskunnalle vaali- ja puoluerahoitusta koskevan tiedonannon.

(MTV3)

LUE MYÖS:

Katso SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen haastattelu. Keskusteluun osallistuu puhelimitse Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. (Huomenta Suomi 30.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.