Mainos

Urpilainen vaaliristeilyllä: Työelämä uusiksi joustoilla

SDP esittää takuupalkkaa vuokra- ja pätkätyöläisille. Puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoo, että työelämää on kehitettävä ihmisten näkökulmasta.

SDP haluaa vuokratyöntekijöille lisäksi työsuhdeturvan sekä pätkätyöntekijöille lomapankin eli oikeuden kesälomaan. Puolueen vaaliristeilyllä puhunut Urpilainen pitää työurien pidentämisessä keskeisenä parempaa jaksamista työelämässä.

Työelämästä olisi tehtävä joustavampi eli olisi voitava siirtyä helpommin kokoaikatyöstä osa-aikatyöhön ja takaisin, työaikapankilla pitäisi voida räätälöidä työaikaa elämäntilanteeseen sopivaksi ja vuorotteluvapaan ehtoja olisi parannettava.

Haastajana eduskuntavaaleihin lähtevä SDP pyrkii houkuttelemaan perussuomalaisiin livenneitä kannattajiaan takaisin vaatimalla uudistuksia suomalaiseen työelämään.

SDP ei hyväksy eläkeiän nostoa eikä eläkeleikkauksia, vaan sen sijaan olisi parannettava työssä jaksamista. Vuosittain 30 000 ihmistä jää työkyvyttömyyseläkkeelle, heistä kolme neljästä mielenterveyssyistä.

Keula kohti Pietaria: Koivistot mukana

SDP hioo vaalitavoitteitaan tänä iltana alkaneella edestakaisella laivaristeilyllä Pietariin. Mukana on viitisensataa demaria, joista kaksi kolmasosaa on ay-väkeä ja loput muun muassa eduskuntavaaliehdokkaita ja näiden vaalipäälliköitä.

Tunnelmaa risteilyllä nostattaa se, että mukaan on lähtenyt myös presidentti Mauno Koivisto ja hänen puolisonsa Tellervo Koivisto. Laiva on tuttu rouva Koivistolle, sillä pääministerin puolisona hän kastoi nykyisen Princess Marian vuonna 1981 Finlandiaksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.