Mainos

Urpilainen: Uusia rakenteellisia uudistuksia tulossa

13:13

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan hallitus aikoo päättää uusista rakenteellisista uudistuksista vielä tänä vuonna.

Urpilaisen mukaan uudistusten tarkoituksena on muun muassa parantaa työllisyyttä. Uudistusten valmistelu on valtiovarainministerin mukaan jo aloitettu.

– Teemme sellaisia rakenteellisia uudistuksia, joilla pystymme parantamaan työllisyyttä, nostamaan työllisyysastetta ja pidentämään työuria sekä parantamaan tuottavuutta niin julkisella sektorilla kuin yleisestikin suomalaisessa yhteiskunnassa, Urpilainen totesi.

Hallituksen linjauksia odotetaan elokuun budjettiriihestä. Tarkemmat uudistuspäätökset on tarkoitus tehdä tämän vuoden aikana.

Syynä aikaistukselle on bruttokansantuote, joka on Urpilaisen mukaan vajonnut vuoden 2006 tasolle.

– Meillä on kymmenen miljardia euroa vähemmän käytettävänä hyvinvointiyhteiskunnan palveluihin ja tulonsiirtoihin kuin mitä meillä olisi ollut, jos tuo kasvu olisi ollut normaalin kaltaista, Urpilainen totesi.

Valtiovarainministeriö aloitti tänään aamulla väännön ensi vuoden budjettiesityksestä. Ministeriön sisäistä riihtä varjostavat valtion nopea velkaantuminen ja huono taloustilanne.

"Säästöpäätöksiä ei ennen kehysriihtä"

Urpilaisen mukaan uusia säästöpäätöksiä ei ole tarkoitus tehdä ennen ensi kevään kehysriihtä. Hänen mukaansa hallitus toteuttaa budjettiriihessä keväällä linjaamansa säästöpäätökset.

Urpilainen kertoo, että hallituksen elvytystoimien mittaluokka on joitakin satoja miljoonia euroja. Rakenteelliset uudistukset ovat Urpilaisen mukaan yhtä tärkeitä kuin elvytystoimet.

Urpilainen aikoo asettua ehdolle

Urpilainen kommentoi myös SDP:n ennätysalhaisia kannatuslukuja. Ylen tuoreen gallupin mukaan puolueen kannatus on vain 15,6 prosenttia. Urpilainen ei pidä lukua hyvänä.

Hän arvelee, että suosion laskun taustalla on heikentynyt työllisyys- ja taloustilanne. Urpilainen totesi kuitenkin, että hän aikoo asettua puheenjohtajaehdokkaaksi ensi vuoden puoluekokouksessa, mikäli kannatusta löytyy.

– Minä olen ilmoittanut, että olen käytettävissä SDP:n puheenjohtajana ensi keväänä, jos puoluekokous minut siihen tehtävään valitsee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.