Mainos

Urpilainen: Suomi työllistettävä

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen nostaa työllisyyden edistämisen tänään alkavien budjettineuvotteluiden tärkeimmäksi asiaksi. Hän on erittäin huolissaan työttömyyden kehittymisestä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) on ehdottanut 60 miljoonan euron leikkausta työllisyysmäärärahoihin.

- Olen pettynyt, jos työllisyyttä ei nosteta kaiken tekemisen kärkeen. Jos hallitus leikkaa työllisyysmäärärahoja tässä korkean työttömyyden tilanteessa, niin minusta se on huonoa politiikkaa, Urpilainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Suomi tarvitsee erillisen työllisyyspaketin: työttömiä on lähes 300 000, pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut viime vuodesta yli 30 prosentilla ja nuoria on työttömänä noin 40 000, Urpilainen muistuttaa.

- Ihmisten ja yhteiskunnan kannalta on edullisempaa se, että ihmiset tekevät töitä. Sitä kautta saadaan verotuloja ja kasvatettua yhteistä kakkua, josta voidaan sitten pitää huolta heikompiosaisista ihmisistä.

Hallitukselle myös yksi ruusu

Suomen velkaantumiskehitys huolestuttaa Urpilaista.

- Sdp näkee, että yksi keino saada valtiolle lisää verotuloja, on nostaa pääomaveroja. Toivon että hallitus tekee tänään sen päätöksen. Pääomaveroja nostamalla saataisiin rahaa, mutta se olisi myös oikeudenmukainen teko - suurituloiset mukaan lamatalkoisiin.

Urpilainen haluaa jakaa etukäteen hallitukselle ja ennen kaikkea pääministeri Mari Kiviniemelle (kesk) ruusun.

- On hyvä, että pääministeri Kiviniemi korjasi valtiovarainministeri Kataisen tekemän virheen Seinäjoki-Oulu -ratahankkeen alasajosta. Kun Katainen leikkasi ratahankkeen rahoitusta omassa ehdotuksessaan, niin nyt näyttää siltä, että hallitus tulee tämän virheen korjaamaan ja hankkeeseen saadaan rahoitusta, ettei sitä tarvitse ensi vuonna keskeyttää.

Urpilainen pitää Seinäjoki-Oulu -ratahanketta Suomen valtasuonena ja aluekehityksen kannalta keskeisenä hankkeena.

Katso SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen haastattelu (Huomenta Suomi 19.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.