Mainos

Urpilainen: Presidentti voi osallistua kokouksiin

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä valtioneuvoston kanta Suomen edustuksesta EU:n huippukokouksissa ei ole yksiselitteinen. Jos paikkoja kokouksessa on yksi, Urpilaisenkin mielestä Vanhanen toimii Suomen edustajana. Jos paikkoja saadaan kaksi, presidentti on mukana kokouksissa entiseen tapaansa.

- Jos asialistalla on esimerkiksi ulko- ja turvallisuuspolitiikka, silloin on mahdollista, että presidenttikin on mukana kokouksissa. Nykykäytäntö jatkuu, Urpilainen tulkitsee.

Valtioneuvosto löi tänään lukkoon oman kantansa Suomen edustuksesta EU:n huippukokouksissa. Vanhanen ilmoitti valtioneuvoston kannan Kesärannassa ja kertoi samalla, että asiasta on keskusteltu myös presidentti Tarja Halosen kanssa. Pääministeri siis tulkitsi tilanteen niin, että pääsääntöisesti kutsuja huippukokouksiin tulee vain yksi.

Presidentin kanslian kanta on se, että kun kutsuja tulee enemmän kuin yksi, kokoukseen osallistujat päätetään tilanteen mukaan.

- Minulla on kuitenkin se tieto, että tulevaisuudessa paikkoja voisi olla useampi kuin yksi, jolloin sitten asialistan mukaan tarvittaessa myöskin tasavallan presidentti voisi osallistua kokoukseen, Urpilainen muotoilee.

Urpilainen painottaa, että tämä on se, tieto, jonka hän on saanut asiasta. SDP on viime aikoina puolustanut rivakasti presidentin oikeutta osallistua huippukokouksiin.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.