Mainos

Urpilainen: Palkkaratkaisu saatava nopeasti

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on tavannut tänään työmarkkinaosapuolia. Urpilaisen mukaan olisi tärkeää, että osapuolet pääsisivät ratkaisuun maanantain aikana.

– Pidän tärkeänä sitä, että molemmilla osapuolilla on tieto talouden tilasta. Ja kerron terveiset myös Euroopasta, jossa taloudelliset tunnelmat ovat hyvin epävarmat. Sen takia on tärkeää vaihtaa näkemyksiä Suomen talouden tulevaisuuden haasteista sekä Euroopan taloudesta.

– Pyrin löytämään yhteistä suomalaista tahtotilaa ja sopimisen taitoa, joka on ollut tämän kansakunnan vahvuus menneinäkin vuosina, sanoi Urpilainen myöhään iltapäivällä.

Valtiovarainministeri Urpilainen myönsi, että tarkoituksena on saada aikaan maltillinen palkkaratkaisu, koska siitä olisi hyötyä Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi.

– Suomen kilpailukykyä pitää parantaa. Ja sen vuoksi on tärkeää, että pystyttäisiin luomaan sellainen työmarkkinaratkaisu, jolla parannetaan työllisyyttä, synnytetään uusia työpaikkoja, vahvistetaan talouskasvua ja synnytetään sellaista vakautta tähän yhteiskuntaan, ja myös työmarkkinoille, joka on meille kaikille eduksi, hän sanoi.

Urpilainen ei kuitenkaan halunnut määritellä, minkälaisesta prosenttiluvusta palkankorotusten suhteen tulisi puhua.

– En lähde antamaan neuvoja neuvottelupöytään. Uskon, että työmarkkinaosapuolet pystyvät parhaiten haarukoimaan, mihin tuo palkankorotus sitten tulee asettumaan.

Työmarkkinaosapuolet tapaavat huomenna aamupäivällä. Sopuun olisi päästävä nopeasti, sillä hallituksen kehysriihi painaa päälle torstaina.

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 17.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.