Mainos

Urpilainen: Pääministerin vastaus ei tyydytä

Pääministerin vastaus vaalirahakohuun ei tyydytä SDP:tä. Pääministeri Matti Vanhanen sanoo vastanneensa totuudenmukaisesti kysymykseen keskustan vaalirahaneuvotteluista. Vanhanen myönsi ainoastaan, että hän muisti aiemmin väärin neuvottelun tapaamispaikan.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoo, että heille jäi paljon kysymyksiä ilmaan, joihin pääministerin vastaus ei antanut todellisia vastauksia.

- Me vaadimme nyt erityistilintarkastusta Nova Groupiin ja odotamme sen tuloksia ja sitten katsomme, mihin toimenpiteisiin sen jälkeen ryhdytään.

Urpilainen toivoo, että erityistilintarkastus tehtäisiin mahdollisimman pian.

- Se vie ehkä joitakin kuukausia ja toivomme, että sitten syksymmällä pääsisimme keskustelemaan asioista ja pohtimaan sitä, että mihin jatkotoimenpiteisiin asiassa on mahdollista ryhtyä.

-SDP ei ole vaatinut pääminsiterin eroa, mutta niin kuin aikaisemmin totesin niin tuo hänen vastauksensa ei meitä tyydytä, Urpilainen jatkaa.

- Edelleen jäi paljon kysymyksiä ilmaan, esimerkiksi se, että onko sopivaa harkintakykyä pääministeriltä, että hän on neuvottelemassa vaalirahoituksista sellaisten henkilöiden kanssa, jotka on tuomittu talousrikoksista. Nythän Nova Groupin johtoa on tuomittu.

- Näihin kysymyksiin odotamme edelleen vastausta, mutta haluamme tuon erityistilintarkastuksen valmiiksi, sanoo Urpilainen.

Urpilainen myöntää, että pääministerin asema ei ole helppo. Urpilaisen mielestä monet kansanedustajat tuntevat tällä hetkellä suurta epäluottamusta Vanhasta kohtaan.

Lue:

(MTV3)

NÄIN SDP:N JOHTO KOMMENTOI VANHASEN SELITYKSIÄ

"PAKOILUN JA SELITYKSEN MAKUA"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.