Mainos

Urpilainen MTV:n kyselystä: Tulos kohtuullinen

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei hätkähdä MTV Uutisten kenttäkyselyn tulosta. Piirikyselyssä Urpilainen sai ennätysheikon tuen. Vain alle puolet vastaajista katsoo Urpilaisen onnistuneen puheenjohtajana hyvin.

Urpilaisen mukaan vastauksissa näkyy se, että puheenjohtajakisa on tiukka ja tasainen. Kenttäväki kantaa huolta SDP:n kannatuksesta, Urpilainen arvioi. Tulosta painavat alas myös hallituksen talouspäätökset. 

– Nämä kaikki huomioon ottaen pidän kuitenkin kohtuullisena sitä tulosta, että kolme neljästä vastaajasta näkee, että olen selviytynyt tehtävästä vähintäänkin tyydyttävästi.

Urpilainen luottaa siihen, että SDP:n huonot kannatusluvut voidaan kääntää nousuun. Talouspäätökset Urpilainen kokee tehneensä suomalaisten parhaaksi. 

– Minun on vaikea nähdä, että Suomen etu ja SDP:n etu voisi olla ristiriidassa keskenään. Hallituksen tekemät päätökset suomalaisten parhaaksi ajavat myös pidemmällä aikavälillä SDP:n etua. 

Puheenjohtajakisassa kenttäväen äänet menevät lähes tasan haastaja Antti Rinteen (39%) ja Urpilaisen (42%) kesken. Rinteen tavoin Urpilainen korostaa, että SDP käy linjavaalin puolueen suunnasta.

– Näen, että SDP:n pitää olla rehellinen vastuunkantaja, sen pitää olla hyvinvointivaltion uudistaja ja myöskin kansainvälinen toimija. Tälle omalle linjalleni haen puoluekokousedustajilta tukea. Jännä kisa tästä tulee. 

SDP:n puheenjohtaja valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa kahden viikon kuluttua. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja