Mainos

Urpilainen: Maalaisjärkikö populismia?

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kiistää puolueen olevan uskottavuuskriisissä. Urpilainen ihmettelee puolueen leimaamista populistiseksi.

- Minua vähän huvittaakin se, että tänä päivänä maalaisjärkikin näyttää olevan populismia, Urpilainen toteaa MTV:n uutisten suorassa haastattelussa Joensuun torilta.

- SDP:n mielestä ei ole järkevää aktiivisesti lisätä ulkomaalaisen työvoiman käyttöä niillä aloilla, joissa on jo valmiiksi korkea työttömyys Suomessa. Minusta tämä on maalaisjärkeä ja sen takia minä ihmettelen tätä keskustelua populismista.

SDP ei halua kieltää työperäistä maahanmuuttoa vaan estää kaksien työmarkkinoiden juurtumisen suomalaiseen työelämään, Urpilainen selvittää.

- On tärkeää, että lisäämme työsuojelutarkastajien määrää ja työpaikoilla tapahtuvan valvonnan määrää, jotta meille ei pääse juurtumaan kahdet työmarkkinat - toiset markkinat, jossa ulkomaalaisia kohdellaan väärin ja heidän oikeuksia, palkkoja ja työehtoja poljetaan. En usko, että kukaan suomalainen haluaa, että ihmisiä kohdellaan Suomessa eri lailla.

Joensuussa on koolla SDP:n puoluekokous.

Katso SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.