Mainos

Urpilainen: Kyselyt ovat kyselyjä

MTV:n presidenttikysely oli erityisen tylyä luettavaa SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle. Urpilainen sijoittui kyvykkyysvertailussa kolmenkymmenen ehdokkaan joukossa sijalle 25. Naiset eivät muutenkaan saaneet sijaa kärkikymmenikössä.

Urpilainen sanoi MTV:n uutisten haastattelussa, että Suomessa on kuitenkin moniin muihin maihin verrattuna paljon naisia ministereinä ja puolueiden puheenjohtajina. Tällaisilla seikoilla on hänen mukaansa vaikutusta vaaleissa.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että koska miehet ovat miehittäneet kaikki avainministerien paikat, tämä vaikuttaa heidän poliittisen uskottavuutensa lisääntymiseen.

Omaa menestystään tai sen puutetta Urpilainen ei paljoa kommentoi.

- Gallupeja tulee ja menee. Minä keskityn omaan työhöni SDP:n puheenjohtajana, hän kuittaa tulokset.

SDP:n puheenjohtajan mielestä Presidentti Tarja Halonen hoitanut leiviskänsä hyvin, ja esimerkiksi tämän vuoksi seuraavissa pesidentinvaaleissa 2012 tulee olemaan hyviä naisia ehdokkaina.

Urpilainen kuitenkin muistuttaa, että seuraaviin presidentinvaaleihin on vielä tovi aikaa.

- Seuraaviin vaaleihin on kolme vuotta aikaa. Se on pitkä aika politiikassa ja pitkä aika ihmiselle. Siihen väliin mahtuu vielä EU-vaalit ja eduskuntavaalit. Vielä on liian aikaista pohtia presidentinvaaleja.

Katso Kitta Ahlforsin juttu (Seitsemän uutiset 23.2.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.