Mainos

Urpilainen: Kreikka edennyt säästötoimissa

Euroalueen valtiovarainministerit ovat kokoontuneet Brysseliin tekemään väliarviota Kreikan etenemisestä säästötoimissa.

Kreikka velvoitettiin toisen tukipaketin vastineeksi viemään iso osa säästötoimista lainsäädäntöön, jotta se ei voisi enää perääntyä päätöksistä esimerkiksi huhtikuun vaalien jälkeen.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) arvioi tähänastisten tietojensa perusteella, että Kreikka on edennyt asiassa.

-Kuulemieni ennakkotietojen perusteella - en ole nähnyt vielä raporttia - kohtuullisen hyvin. Ainakin nuo ensimmäiset tiedot kertovat, että he olisivat onnistuneet myöskin toteuttamaan heiltä vaadittuja rakenneuudistuksia, Urpilainen sanoi kokouksen alkaessa.

Urpilaisen mukaan talouskriisin kuumin peruna eli kriisirahastojen kasvattaminen ei ole ainakaan valtiovarainministerien asialistalla. Myöhemmin tänään Brysselissä kokoontuvat vielä EU-maiden valtionpäämiehet.

Niin sanotun pysyvän kriisirahaston kasvattamisesta ei tiettävästi pystytä toistaiseksi päättämään eritoten Saksan vastustuksen vuoksi. Myös Suomi on ollut kasvattamiselle nihkeä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.