Mainos

Urpilainen kiistää kireät kokoomusvälit – Backman kurittaa hallituskumppaneita

13:38

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kiistää, että demarien ja kokoomuksen välit olisivat historiallisen kireät. Aiheesta kirjoitti Iltasanomat tänään.

– En tunnistanut tämän päivän Ilta-Sanomista sitä todellisuutta, joka hallituksessa on päähallituspuolueiden välillä. Minulla ja pääministeri Kataisella on erittäin hyvät välit ja hyvä työsuhde.

Urpilaisen mukaan puolueet voivat olla poliittisina liikkeinä eri mieltä jostain asioista.

– Se ei estä sitä, että emme pystyisi asettamaan yhteistä etua oman edun edelle ja tekemään päätöksiä.

Urpilaisen mukaan ennen päätöksiä kuuluu käydä keskustelua ja tuoda omat mielipiteet julki.

– Sitten kun päätökset on tehty, niitä puolustetaan yhdessä ja seistään niiden takana, Urpilainen linjaa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kiistää käyttäneensä puheessaan eilen kovaa kieltä kokoomuksesta ja sen ministereistä.

– Viestini olivat osittain savolaisia eli vastuu jäi joko savolaiselle vastaanottajalle tai muille vastaanottajille, mutta näytti menneenä perille ja se oli tarkoituskin.

Backman kuitenkin ärähti hallituskumppaneille ja erityisesti kokoomukselle valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen kohtelusta.

– Itseäni on häirinnyt se, että valtiovarainministeri on joutunut monessa tilanteessa olemaan yksin kovissa paikoissa tulessa ilman että perinteistä tukea hallituskumppaneilta on tullut.

– Nyt taas näytti alkavan tällainen keskustelu, jossa yksittäisten ministerien toimesta tai hallituspuolueitten toimesta jo yhdessä sovituista asioista vetäydytään. Näin tekivät vihreät sote-uudistuksen kanssa ja kokoomuksesta tuli useampia puheenvuoroja, joissa poikettiin kehysriihen yhteisistä linjauksista. Se ei vaan vetele, Backman ärähtää.

Backmanin mukaan hallituskumppaneiden on syytä muistaa, että SDP ei johda tätä hallitusta.

– SDP ei vastaa tämän hallituksen toimintakyvystä. Minusta hallitus on ollut toimintakykyinen ja on, mutta ei tule olemaan, jos tämäntyyppinen valtiovarainministeriön sivustapotkiminen jatkuu.

– Jos meitä voi potkia viisi kertaa jaloille, me voidaan kerran antaa julkisesti takaisin ja se riittää toivottavasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.