Mainos

Urpilainen: Keskustelu rahoitusmarkkinaverosta ylikuumentunut

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) rauhoittelee ylikuumentunutta keskustelua rahoitusmarkkinaverosta.

Saksa ja Ranska ovat ehdottaneet, että rahoitusmarkkinaveron valmistelua jatketaan yhdeksän etujoukkomaan voimin. Valtiovarainministeri haluaa, että Suomi olisi mukana tässä valmistelussa. Op-Pohjola ja Sampo Pankki ovat uhanneet siirtää toimintojaan pois Suomesta, jos vero tulee.

– Suomen EU-politiikan linja on ollut se, että me olemme mukana kaikissa ytimissä, niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. Sen takia toivon, että Suomi voisi olla mukana veron valmistelussa.

Urpilaisen mukaan tässä vaiheessa ei ole tarkoitus päättää, ottaako Suomi mahdollisen veron käyttöön. Myös veron lopullinen malli on vielä auki EU:ssa.

– Julkisessa keskustelussa on mennyt puurot ja vellit sekaisin, Urpilainen arvioi.

Urpilainen ei halunnut ottaa tänään kantaa, mikä on Suomen linja, jos esimerkiksi Ruotsi jättäytyy ulkopuolelle. Hallitusohjelman mukaan rahoitusmarkkinaverossa pitää olla riittävä kattavuus. Urpilaisen mukaan veron valmisteluun voi kulua useampikin vuosi, koska se ei ole helppo prosessi.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on suhtautunut skeptisesti rahoitusmarkkinaveroon. Kataisen mielestä Suomi ei voi tehdä sellaisia päätöksiä, jotka heikentävät talouskasvun mahdollisuuksia.

Veroasia on esillä ensi viikolla valtiovarainministerien kokouksessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja