Urpilainen kehysriihen tiedotuksesta: Emme yritä pimittää huonoja päätöksiä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mielestä hallituksen tiedotuslinja kehysriihen päätöksistä on ollut perusteltu.

– Kehyspäätöshän tulee julkiseksi vasta ensi viikolla. Se on ollut koko ajan suunnitelma, että kehysriihen jälkeen tehdään tarkat uudet laskelmat ja tuo kehyspäätös julkistetaan muistaakseni vasta 27. päivä. Eli siinä vaiheessa nuo kaikki yksityiskohtaiset luvut ovat opposition, eduskunnan ja median arvioitavana.

Hallituksen tiedotusta on kritisoinut myös keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen kotisivullaan.

"Hallituksen tiedote kertoo, että julkisia menoja leikataan 300 miljoonalla eurolla. Sekä kyselytunnilla että perjantaiaamuna julkistamassaan tiedotteessa hallitus kuitenkin luettelee kasapäin erilaisia hyviä asioita, joihin tulee lisää rahaa. Löysin tiedotteesta tällaisia yksilöityjä asioita lähes 400 miljoonan euron edestä.

Mutta missä ovat ne 700 miljoonan euron leikkaukset, kun kerran lopputulos on 300 miljoonan euron leikkaukset? Ei riitä selitykseksi se, että kuntien tehtäviä vähennetään. Jos niillä toimin aiotaan leikata suuria määriä, se pitäisi myös sanoa."

Urpilaisen mukaan kyse ei ole kuitenkaan siitä, että hallitus yrittäisi pimittää huonoja päätöksiä.

– Siihen menee oma aikansa, jotta nämä päätökset pystytään ajamaan läpi yhdessä ministeriöiden kanssa ja kehyspäätös pystytään huolellisesti kirjoittamaan. Näin on käsittääkseni aina toimittu. Ei voi ajatella, että näin iso kokonaisuus olisi vielä seuraavana päivänä valmis.

Tiedottamista on arvostellut kovin sanoin muun muassa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 22.3.2013)

Lue myös:

    Uusimmat