Mainos

Urpilainen Ilkassa: Jokainen EU-maa vastuussa omasta taloudestaan

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) korostaa jälleen yksittäisen EU-maan vastuuta taloudestaan. Ilman vastuunkantoa euroalueella vellovalle talouskriisille ei näy loppua.

– EU-perussopimuksessa on kirjaus, jonka mukaan jokainen maa vastaa itse omasta taloudestaan ja veloistaan. Siitä pidetään kiinni myös jatkossa, sanoo Urpilainen sanomalehti Ilkan haastattelussa.

Urpilaisen mukaan vastuun tärkeyttä korostetaan myös Italian uudelle hallitukselle.

– Valuuttarahasto ja komissio ovat parhaillaan Italiassa luomassa painetta siihen, että maan uusi hallitus tekee päätöksiä, ja ennen kaikkea pistää niitä toimeen.

Eurobondit eivät ole Suomen ajama ratkaisu

Komissaari Olli Rehn on ehdottanut eurobondeja eli joukkovelkakirjoja talouskriisin ratkaisun avaimiksi. Suomi ei tätä ehdotusta tue.

– Suomi vastustaa myös sitä, että yhteisvastuuta lähdettäisiin lisäämään, Urpilainen painottaa.

Suomen talouden sopeutustarve on tässä vaiheessa 2,5 miljardia euroa. Vaikka iso osa summasta on Urpilaisen mukaan ensi vuoden budjetissa, ei hän kiistä mahdollisten lisätoimien tarvetta.

– Maaliskuussa on se hetki, jolloin arvioidaan, onko sellaiseen tarvetta. Tilanne on päätöksentekijöille iso haaste, koska edes kuukauden päähän eteenpäin ei pysty näkemään, hän huomauttaa.

Urpilainen tyrmää yleisen arvonlisäveron korottamisen

Urpilaisen mukaan hallituksen kanta aikeisiin korottaa yleistä arvonlisäveroa on selvä.

– Arvonlisäveron korotusta ei ole kirjattu hallitusohjelmaan, eikä sitä tulla tämän hallituksen aikana toteuttamaan, kuittaa Urpilainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.