Mainos

Urpilainen: Ihmisten luottamusta ei pidä hankkia tyhjillä lupauksilla

SDP:n puheenjohtajapeli kulminoituu perjantaina Seinäjoella käytävään puoluekokoukseen, jossa 500 kokousedustajaa valitsee nykyisen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen ja Antti Rinteen välillä.

Kampanjoinnissa etenkin Rinne on lupaillut paluuta vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin SDP:n kannatus oli pikemminkin 25 prosentin kuin nykyisen 15 prosentin tasolla.

– Minusta olennaista tässä kisassa on linjan valitseminen, katsooko SDP tulevaisuuteen ja vai menneisyyteen, vastasi Urpilainen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Urpilaisen mukaan SDP voi nostaa kannatustaan vain nykyisenkaltaisella rehellisellä vastuunkannolla.

– Ihmisten luottamusta ei pidä hankkia sellaisilla lupauksilla, joita ei pysty lunastamaan. Vaikeisiin kysymyksiin ei ole helppoja vastauksia olemassa, mutta sosiaalidemokraatit haluaa löytää niitä vastauksia ihmisten kannalta turvallisella tavalla, olla myös yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima.

Edellä mainitulla Urpilainen viittaa myös lauantain väittelyyn, jossa Rinne kritisoi hallituksen päätöstä olla tukematta Turun STX:n telakkaa joulukuussa 2012, kun telakka menetti suuren laivatilauksen Ranskaan.

– Turun telakkatuki oli laiton, sitä ei pystytty antamaan, vaikka kaikki kivet käännettiin, niin sitä ei ollut mahdollista jatkaa. On tietysti valitettavaa, että julkisuudessa muuta väitetään, koska se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, Urpilainen harmitteli.

Urpilainen puolustautui jälleen kerran myös Kreikan tukipaketeista ja sitä seuranneista vakuuksista.

– Sillä turvataan suomalaisten veronmaksajien asemaa.

"SDP:n istuttava kansainvälisissä pöydissä"

Mielipidetiedusteluissa Urpilainen on ollut SDP:n kannattajien suosikki, kun Rinne on kerännyt enemmän kannatusta puoluekokousedustajilta, jotka päätöksen perjantaina tekevät. Suuri osa heistä ei ole kuitenkaan vielä päättänyt kantaansa.

– Kisa on niin tiukka, että jokaisen edustajan ääni on aidosti merkittävä, Urpilainen iloitsee.

Urpilaista tukeva demarivaikuttaja Lasse Lehtinen on muistuttanut, että Rinteen valinta puheenjohtajaksi ei palauttaisi "persuuntuneita" miehiä ja kadottaisi puolueen naiskannattajatkin. Urpilainen ei lähde vastaehdokastaan sen enempää kritisoimaan, mutta muistuttaa, että menestyäkseen SDP:n on oltava tekemässä päätöksiä niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään.

– Ongelmat, jotka Suomea kohtaavat, ovat entistä enemmän luonteeltaan kansainvälisiä, veronkiertoa ja ilmastonmuutosta esimerkiksi. Siinä SDP kansainvälisimpänä puolueena, liikkeenä, joka toimii lähes jokaisessa maailman maassa on mielestäni oikea kansanliike näitä ongelmia ratkaisemaan.

Ammattiliitto Pron puheenjohtajana Rinne on tasaisin väliajoin sivaltanut Urpilaista myös ay-liikkeen roolin unohtamisesta SDP:n taustalla. Urpilaisen mukaan hänellä on kuitenkin erittäin hyvä suhde ay-liikkeisiin.

– Olemme tällä vaalikaudella tehneet kaksi työmarkkinasopimusta ja yhden työurasopimuksen. Kiitos siitä palkansaajaliikkeelle mutta myös työnantajille, että ollaan kyetty laittamaan yhteinen isänmaan etu edelle.

– Meillä on paljon arvoperustaa ja yhteisiä tavoitteita ay-liikkeen kanssa, mutta on hyvä muistaa SDP:n ja ay-liikkeiden välinen ero. Heidän tehtävänään on hakea etuja omille jäsenilleen kaikissa tilanteissa. SDP on yhteiskunnallinen liike, jonka tehtävänä on katsoa yhteiskunnan kokonaisetua, Urpilainen jatkaa.

Urpilaisen mainitsemat kansainväliset haasteet jarruttavat hänen pj-kampanjointiaan tälläkin viikolla. Tänään hän osallistuu Brysselissä euroryhmän kokoukseen ja huomenna Euroopan valtiovarainministerikokoukseen.

– Portugali on palaamassa markkinoille ja sitä kautta eurokriisissä on taas astetta enemmän valoa. Vaikka tässä kampanjaa käydään, niin valtiovarainministerin velvoitteet haluan hoitaa mahdollisimman hyvin, Urpilainen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja