Mainos

Urpilainen haluaa Suomeen ison peruskouluremontin

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii Suomeen isoa peruskoulu-uudistusta. Urpilainen on huolestunut viime vuosien trendistä, jossa suomalaisnuorten oppimistulokset ovat heikentyneet.

- Pahoin pelkään, että ensi viikon Pisa-tutkimuksessa saattaa olla tilanne, että oppimistulokset ovat entisestään heikentyneet erityisesti matematiikassa ja luetun ymmärtämisessä, Urpilainen sanoo MTV Uutisille.

Urpilaisen mukaan Suomi tarvitsee peruskouluremontin, jossa koulutus päivitetään uudelle vuosituhannelle. Myös opetusmetodit kaipaavat uudistamista.

- Pitääkö meidän vaatia oppilailta entistä enemmän eli olemmeko riittävästi päivittäneet opetusmetodeja? Hyödynnämmekö teknologiaa riittävästi? Pitäisikö koulussa opettaa enemmän sosiaalista vuorovaikutusta? Nämä ovat niitä kysymyksiä, joita itsekin opettajataustaisena henkilönä väistämättä kysyn, Urpilainen listaa. 

Urpilainen uskoo, että peruskoulun uudistamiseen on myös valmiutta, varsinkin jos Pisa-tulokset huonontuvat ensi viikolla. Urpilainen muistuttaa, että Suomi on tunnettu tähän asti maailmalla mm. Nokiasta, korkeasta osaamisesta ja peruskoulusta.

- Ei yksi tai kaksi Pisa-tulosta sitä asemaa vielä keikuta, mutta jos me emme tee korjausliikettä, silloin myös meidän asemamme pitkällä tähtäimellä koulutuksen mallimaana saattaa heikentyä.

OECD julkistaa 15-vuotiaiden nuorten osaamista selvittävän Pisa-tutkimuksen tulokset ensi viikon tiistaina.

Jutta Urpilainen kirjoitaa peruskoulun tilasta myös MTV Uutisten nettikolumnissa.Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja