Mainos

Urpilainen ennustaa pitkää ja hankalaa kokousta

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) arvioi, että euromaiden valtiovarainministerikokouksesta tulee pitkä ja hankala. Hän oli kuitenkin luottavainen, että sopimukseen Kreikan toisesta tukipaketista päästään tämäniltaisessa kokouksessa.

Urpilainen arvioi, että neuvottelut keskittyvät paketin kokoon ja Kreikan velkakestävyyteen. Suomi ei ole Urpilaisen mukaan valmis kasvattamaan paketin kokoa lokakuussa sovitusta.

– Me lähdemme siitä, että 130 miljardin pitää riittää. Uskon, että tässä riittää vielä tänään puristettavaa, Urpilainen sanoi Brysselissä ennen kokouksen alkua.

Myös MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö arvioi kokouksesta tulevan pitkän ja hankalan ja neuvottelemista riittävän. Petäistönkin mukaan tunnelma Brysselissä on kuitenkin optimistinen.

– Monet ovat vakuuttaneet samaa kuin Urpilainen. Jopa tähän asti hyvin pessimistisenä pysytellyt Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble saapuessaan tänne, Petäistö kertoo.

Urpilaisen mukaan yksi mahdollisuus riittävyyskysymyksen ratkaisemiseksi on, että yksityisen sektorin osuutta Kreikan kriisin hoidossa kasvatetaan. Veronmaksajien vastuut pitää Urpilaisen mielestä minimoida kriisinhoidossa.

Myös velkakestävyyden suhteen Urpilainen haluaa pysyä lokakuun päätöksessä, jonka mukaan Kreikan julkinen velka pitäisi painaa 120 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2020 mennessä. Tuoreimpien arvioiden mukaan julkinen velka olisi näillä näkymin painumassa vain 129 prosenttiin.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä (Seitsemän uutiset 20.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.