Mainos

Urpilainen: En koe olevani häirikkö

Seitsemän uutisten vieraana ollut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) uskoo Italian pääministerin Mario Montin kohua herättäneen Suomi-lausunnon liittyneen kesäkuun pääministerikokoukseen.

Urpilaisen mukaan Suomi ja Italia ovat olleet kesäkuussa pöydällä olleesta jälkimarkkinaostomahdollisuudesta eri mieltä koko ajan.

– Suomella on hyvin tiukka EU-poliittinen linja ja kaikki maat eivät siitä pidä, mutta emme me siitä rikki mene, että meitä arvostellaan. Minusta on hyvä asia, että Suomella on oma, vahva ja selkeä linja.

Suomi on leimattu EU-kokouksissa häiriköksi aiemminkin pitkälti juuri SDP:n vaatimien vakuuksien takia. Urpilainen ei koe olevansa häirikkö.

– Ratkaisua eurooppalaiseen talouskriisiin yhdessä haetaan, mutta meillä on erilaisia näkemyksiä siitä, miten tuo kriisi ratkaistaan ja minun tehtävä Suomen valtiovarainministerinä on olla rajaamassa Suomen veronmaksajien vastuita, ja sitä olemme tällä vakuusvaatimuksella tehneet.

Montin saksalaiselle Der Spiegel-lehdelle antamista kommenteista nousi Suomessa tänään kohu.

Montin mukaan Suomi vaikeuttaa eurokriisin ratkaisua kyseenalaistamalla toistuvasti EU:n huippukokouksissa saavutetun yhteisymmärryksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.