Mainos

Urpilainen ei lämpene amerikkalaisten talousohjeille

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ei lämpene Yhdysvaltain valtiovarainministerin Timothy Geithnerin ajatukselle euroalueen vakausrahaston kasvattamisesta.

EU:n valtiovarainministerikokouksessa vieraillut Geithner ehdotti 440 miljardin euron vakausrahaston kasvattamista, jotta euromaat pystyisivät paremmin torjumaan velkakriisin leviämistä.

Urpilaisen mukaan väliaikaisen vakausrahaston kapasiteettia ei ole tarvetta kasvattaa. Hänen mielestään on kuitenkin hyvä, että euromaat ja Yhdysvallat keskustelevat avoimesti talouskriisin hoitamisesta.

– Kyllähän se niin on, että Euroopan ongelmat ovat Yhdysvaltojen ongelmia ja Yhdysvaltain ongelmat ovat Euroopan ongelmia, Urpilainen pohdiskelee.

Euroministereiden ja Geithnerin tapaamisessa keskusteltiin myös EU:n ajamasta globaalista rahoitusmarkkinaverosta. Geithner tyrmäsi eurooppalaiskollegojensa verotoiveet.

Urpilaisen mukaan Suomi kannattaa ensisijaisesti globaalia rahoitusmarkkinaveroa, mutta jos sen toteuttaminen ei onnistu, hallitus on valmis harkitsemaan myös Euroopan laajuista veroa.

Katso Helena Petäistön raportti Wroclawista (Kymmenen uutiset 17.9.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.