Mainos

Urpilainen antaa tukea kiistellylle demarimepille

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen antaa tukeaan europarlamentaarikko Mitro Revolle. Helsingin Sanomien mukaan osa demareista suhtautuu kriittisesti Repoon eikä halua tätä enää SDP:n ehdokkaaksi.

Urpilainen on ollut tyytyväinen Repoon.

- Minulla on ollut erittäin hyvä yhteistyö Mitro Revon kanssa ja olen nähnyt, että hän on tuonut myös uutta toimintatapaa SDP:n poliittiseen kulttuuriin ja sitä kautta politiikkaankin, Urpilainen sanoo MTV Uutisille.

SDP:n puoluevaltuusto valitsee valtaosan puolueen meppiehdokkaista sunnuntaina Salossa.

Helsingin Sanomien mukaan SDP:n johdolle on tiettävästi toimitettu jo viime keväänä kirje, jossa on vedottu, ettei Repoa asetettaisi enää ehdokkaaksi. Repoa ovat arvostelleet erityisesti nuoret demarit ja kansainvälisesti orientoituneet.

 - Varmasti jokaisesta ehdokkaasta käydään puolueessa ja jäsenistön keskuudessa erilaista keskustelua, mutta minulla on se käsitys, että Mitro Revon työhön meppinä ollaan oltu varsin laajasti tyytyväisiä SDP:n piirissä, ja iso joukko aktiiveja on ollut pyytämässä häntä ehdokkaaksi. He toivovat, että hän saisi mandaatin jatkaa tulevissa vaaleissa Euroopan parlamentin jäsenenä, Urpilainen sanoo. 

Mitro Repo sai vuoden 2009 eurovaaleissa eniten ääniä demarien ehdokkaista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.