Mainos

Urpilainen Alman lehdille SDP:n kannatusluvusta: Onhan se surkea

SDP:n väistynyt puheenjohtaja Jutta Urpilainen jättää valtionvarainministerin tehtävän perjantaina. Urpilainen kertoi Keskipohjanmaan haastattelussa, ettei osaa vielä sanoa osallistumisestaan ensi kevään eduskuntavaaleihin.

– En ole kyllästynyt politiikkaan, mutten tiedä, olenko seuraavissa vaaleissa ehdolla.

Urpilainen kertoi lehdessä pitävänsä silti selvänä, ettei hän jää eläkkeelle politiikasta. SDP:n nykyistä tilaa hän pitää murheellisena.

– Onhan se surkea. Kun puolue menettää viisi prosenttiyksikköä kannatusta, aika hiljaiseksi vetää, Urpilainen kommentoi eurovaalien tulosta.

Urpilaisen mukaan syynä tulokseen saattavat olla puoluekokouksen ajankohta juuri ennen vaaleja, mutta myös kampanjoinnissa oli vikansa. Vielä kaksi viikkoa ennen puoluekokousta SDP:n kannatus oli gallupeissa lähellä 17 prosenttia, vaaleissa jäätiin historiallisen alas, 12,3:een.

– Henkilökohtaisesti olen saanut sellaistakin palautetta, että ihmiset ovat kertoneet protestoivansa sillä, että he eivät äänestä demareita. Erityisesti naisilta tuli hyvin paljon sellaista palautetta, että he eivät voi äänestää SDP:tä tämän jälkeen, (kun Antti Rinne valittiin puheenjohtajaksi) Urpilainen jatkoi.

Keskipohjanmaan juttu julkaistiin sunnuntaina lisäksi Alman lehdissä (Aamulehti, Satakunnan Kansa, Pohjolan Sanomat, Lapin Kansa ja Kainuun Sanomat) sekä Ilkassa ja Pohjalaisessa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.