Mainos

Urheilutelevisiolle etsitään taas osakasta

Urheilutelevisiosta osuutta tavoitellut Avanti Broadcasting on luopunut aikeistaan hankkia osuus urheiluun erikoistuneesta tv-kanavasta. Yhtiö teki kesäkuussa esisopimuksen 45,2 prosentin hankinnasta Urheilutelevision nykyisiltä suuromistajilta eli MTV:ltä ja Swelcomilta.

Neuvotteluja Urheilutelevision omistuspohjan laajentamista jatketaan "aktiivisesti" uuden osapuolen kanssa. MTV:n varatoimitusjohtaja Mikko Räisänen kertoo, että neuvotteluissa pyritään saamaan valmista tämän kuun aikana. Aiemmista kokemuksista oppineena nyt tähdätään lopulliseen sopimukseen.

Avanti Broadcastingin kanssa tehdyssä ratkaisussa MTV ja Swelcom olisivat jatkaneet Urheilutelevision omistajina. Muut omistajat ovat Veikkaus, Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Suomen Hippos.

Avanti Broadcastingin pääomistaja Jorma Terentjeff kertoi, että neuvottelut kaatuivat erimielisyyteen hinnasta.
-Näinhän se perinteisesti on, hän tiivisti.

Terentjeffin mukaan neuvotteluja käytiin aivan viime aikoihin asti. Esisopimuksen mukaan Avanti Broadcastingilla oli yksinoikeus kanavan hankintaan elokuun loppuun, mutta neuvotteluja osapuolten kesken jatkettiin määräajan umpeutumisen jälkeenkin. Terentjeff sanoi umpikujan olleen pettymys niin ostajalle kuin myyjille.

-Hinnanmääritys on tällaisessa tapauksessa niin monesta asiasta kiinni. Siihen vaikuttaa olemassa oleva tilanne, mistä vanhat omistajat vastaavat, miten liiketoiminta kehittyy ja niin edelleen. Monesta asiasta päästiin yhteisymmärrykseen, mutta kauppahintana käytettävästä summasta yhteisymmärrystä ei saatu aikaan, hän selvitti.

Terentjeff myönsi, että myös digitelevision toteutumisaikataulu heijastui neuvotteluissa. Hänen mukaansa hankkeelle tärkeitä kysymyksiä ovat kaksisuuntainen liikenne eli mahdollisuus television kautta tehtäviin ostoksiin riittävän suurella volyymilla. Digitaalipohjainen urheilukanava näkyy nykyisin noin 730 000 taloudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.