Mainos

Urheilukaupan avajaisissa hullunmylly – ehtivätkö kaikki sisälle ennen sulkemista?

Uuden urheilutavaratalon avajaiset saivat tänään Vantaan Tammiston sekaisin. 

Urheilutavaratalo XXL:n reippaat avajaistarjoukset saivat suomalaiset liikkeelle hyvissä ajoin. Innokkaimmat saapuivat paikalle jo edeltävänä iltana.

– Eilen illalla ulkona oli 20 henkeä, ja heille tarjosimme telttamajoituksen kamiinalämmitteisessä teltassa. Yhdeltä yöllä ihmisiä oli 35, ja neljän aikaan jo yli 100 henkeä. Siitä jono sitten kasvoi ja oli pahimmillaan noin 1,5-2 kilometrin välillä ennen kuin saatiin ovet auki, Suomen XXL- ketjun toimitusjohtaja Toni Stigzelius kertoo.

Iltapäivällä kello 13 aikaan jono oli edelleen puolen kilometrin mittainen. Ihmisten valtavaan kiinnostukseen osattiin urheilumyymälässä varautua jo ennalta, mutta asiakkaiden runsas määrä on yllättänyt niin monet suomalaiset kuin ketjun toimitusjohtajankin.

– Tietysti harmittaa, että kaikki eivät ehkä pääse sisälle niin nopeasti kuin toivoisivat, mutta teemme kaikkemme osastoilla ja varsinkin kassoilla, että saamme ihmisiä ulos, jotta voimme päästää uusia sisälle. Se on suurin haasteemme tänään, ja se oli jo ennalta tiedossa. Meillä on 12 kassakonetta täydessä vauhdissa, kun normaalisti niitä on kuusi, eli tuplakapasiteetti on käytössä. Enempää kassoja ei mahdu, Stigzelius harmittelee.

Palotarkastajia ja poliiseja

Tammiston myymälä on yli 4500 neliön kokoinen kauppahalli, joka täyttyy valtavasta määrästä urheilutuotteita. Koko 350 metrin myymäläkierroksen pituinen jono alkaa olemaan jo riskitekijä paloturvallisuuden kannalta. Palotarkastajat katsoivatkin tarpeelliseksi piipahtaa myymälässä tiistaipäivänä.

Valtava asiakasmäärä pakotti poliisin ohjamaan liikennettä aamupäivällä Tuusulanväylällä. Tällä hetkellä kauppakeskuksen pysäköinninohjaus riittää pitämään liikenteen suhteellisen rauhallisena. Poliisin apua tullaan luultavasti tarvitsemaan iltapäivän ruuhkissa, jotta kotimatkallaan olevat ihmiset pääsevät sujuvasti ja turvallisesti koteihinsa.

Suurin huolenaihe tällä hetkellä Vantaan Tammistossa on se, ehtivätkö kaikki halukkaat asiakkaat myymälään sisälle ennen sulkemisaikaa. Suuremmilta ongelmilta on kuitenkin vältytty ja tunteja kestävä jonotus on sujunut mallikkaasti.

– Suomalainen jonotuskulttuuri on aika säädyllinen ja pysytään jonossa. Jono oikeastaan huolehtii itse itsestään, Suomen XXL-ketjun toimitusjohtaja Toni Stigzelius luonnehtii.

Suurin huolenaihe tällä hetkellä Vantaan Tammistossa on se, ehtivätkö kaikki halukkaat asiakkaat myymälään sisälle ennen sulkemisaikaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.