Mainos

Urheilujuristi: Ben-Amorin tuomio siistii jääkiekkoa

Asianajaja Henry Saleva uskoo, että Semir Ben-Amorin saama pahoinpitelytuomio siistii jääkiekkoa.

Viidessä eri seurassa aikanaan SM-liigaa pelannut Saleva sanoo MTV3 Uutisille, että erityisesti valmentajien toimintaan tapaus tulee vaikuttamaan.

– Se on varmaa, että valmentajiin tämä vaikuttaa hiljaisesti. Siellä ollaan nyt todella tarkkana, eikä lähdetä käskyttämään. Kyllä tämä vuorenvarmasti puhdisti jääkiekkoa ja muutakin urheilua, Saleva sanoi.

Saleva uskoo, että Ben-Amorin tapaus ei jää viimeiseksi, jota käsitellään käräjäoikeudessa. Salevan mukaan urheilu ei ole erillinen saareke, joka voi omissa kurinpitoelimissään ratkaista kaikki tapaukset.

– Tämä nyt tarkoittaa sitä, että näitä voidaan ja tullaan jatkossa varmasti yhä enemmän käsittelemään siviilituomioistuimessa.

Ben-Amor hyökkäsi syyskuisessa Jokerit–HIFK-ottelussa yllättäen HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Poliisi epäili, että Jokerien valmentajat Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen käskyttivät Ben-Amorin Peltosen kimppuun. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt tästä näyttöä.

Saleva uskoo, että Ben-Amor hyökkäsi valmentajien käskystä Peltosen kimppuun.

"Sakkorangaistus oikea"

Saleva pitää Ben-Amorin saamaa sakkorangaistusta oikeana. Tapauksen alkuvaiheessa hän piti mahdollisena, että Ben-Amor saisi pahoinpitelystä jopa ehdollisen vankeustuomion.

Saleva huomauttaa, että Ben-Amor sai hyökkäyksestä pitkän pelikiellon. Ben-Amorilla ei myöskään ole aiempaa rikostaustaa, ja Peltonenkin toipui nopeasti pelikuntoon.

– Jos Peltonen olisi loukkaantunut vakavammin, niin tietysti silloin seuraamuskin olisi arvioitu erilailla kuin nyt syyttäjä on arvioinut, Saleva sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.