Urheilujuristi: Ben-Amorin tuomio siistii jääkiekkoa

Asianajaja Henry Saleva uskoo, että Semir Ben-Amorin saama pahoinpitelytuomio siistii jääkiekkoa.

Viidessä eri seurassa aikanaan SM-liigaa pelannut Saleva sanoo MTV3 Uutisille, että erityisesti valmentajien toimintaan tapaus tulee vaikuttamaan.

– Se on varmaa, että valmentajiin tämä vaikuttaa hiljaisesti. Siellä ollaan nyt todella tarkkana, eikä lähdetä käskyttämään. Kyllä tämä vuorenvarmasti puhdisti jääkiekkoa ja muutakin urheilua, Saleva sanoi.

Saleva uskoo, että Ben-Amorin tapaus ei jää viimeiseksi, jota käsitellään käräjäoikeudessa. Salevan mukaan urheilu ei ole erillinen saareke, joka voi omissa kurinpitoelimissään ratkaista kaikki tapaukset.

– Tämä nyt tarkoittaa sitä, että näitä voidaan ja tullaan jatkossa varmasti yhä enemmän käsittelemään siviilituomioistuimessa.

Ben-Amor hyökkäsi syyskuisessa Jokerit–HIFK-ottelussa yllättäen HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Poliisi epäili, että Jokerien valmentajat Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen käskyttivät Ben-Amorin Peltosen kimppuun. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt tästä näyttöä.

Saleva uskoo, että Ben-Amor hyökkäsi valmentajien käskystä Peltosen kimppuun.

"Sakkorangaistus oikea"

Saleva pitää Ben-Amorin saamaa sakkorangaistusta oikeana. Tapauksen alkuvaiheessa hän piti mahdollisena, että Ben-Amor saisi pahoinpitelystä jopa ehdollisen vankeustuomion.

Saleva huomauttaa, että Ben-Amor sai hyökkäyksestä pitkän pelikiellon. Ben-Amorilla ei myöskään ole aiempaa rikostaustaa, ja Peltonenkin toipui nopeasti pelikuntoon.

– Jos Peltonen olisi loukkaantunut vakavammin, niin tietysti silloin seuraamuskin olisi arvioitu erilailla kuin nyt syyttäjä on arvioinut, Saleva sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat