Mainos

Urheat lapset pelastivat äitinsä hengen perheväkivaltatilanteessa – "he kasvoivat yhdessä yössä"

Perheväkivallan uhriksi joutunut äiti toivoo, että tilanteiseen puututtaisiin ennen kuin on liian myöhäistä. 

Australialaisen Rachel Mooren lapset eivät aikailleet, kun kyseessä oli heidän äitinsä henki. Rohkeat lapset palkitaan myöhemmin tänä vuonna urhollisuusmitaleilla, jotka he todellakin ovat ansainneet.

Kaikki lapset osoittivat rohkeutta

Muutama vuosi sitten Australian Brisbanessa koettiin kauhunhetkiä, kun viisihenkinen perhe kuuli auton ajavan pihaan juuri ennen nukkumaanmenoaikaa. Perheen vanhin poika Jayden Caulfield, 17, kertoo heidän isäpuolensa ilmestyneen paikalle humalassa kantaen mukanaan asetta.

– Me kaikki anoimme, ettei hän tekisi sitä, mutta sitten hän veti aseen esiin, latasi ja ampui äitiä käteen, poika kertoo.

Vanhimmat pojat eivät aikailleet pelastaakseen äitinsä hengen, vaan kävivät isäpuolensa kimppuun ja taistelivat saadakseen aseen haltuunsa. Samaan aikaan kun pojat yrittivät taltuttaa isäpuolen, perheen 12-vuotias tytär talutti äidin turvaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, kuinka hienosti lapset toimivat tilanteessa. Jopa perheen nelivuotias poika osasi pitää pikkusisarensa turvassa sängyn alla siihen asti, kunnes virkavalta saapui paikalle.

Lapset kasvoivat yhdessä yössä

Urhoolliset lapset palkitaan teoistaan myöhemmin tänä vuonna Australian Bravery Awards -gaalassa. Jaydenin mukaan palkinto on kunnia, mutta vielä enemmän hän toivoo, että se auttaisi omalla tavallaan kaikki perheväkivallasta kärsiviä lapsia. Äiti kertoo olevansa erittäin ylpeä lapsistaan, vaikka samaan aikaan hän onkin erittäin surullinen siitä, että he ovat joutuneet käymään läpi hyvin traumaattisen kokemuksen.

– He kasvoivat yhdessä yössä, se on melko surullista oikeastaan. Heidän on täytynyt tehdä kotona monia asioita, joihin en ole pystynyt, ampumisen vuoksi peräti 36 leikkausta läpikäynyt Moore kertoo.

Kyseisen tilanteen lisäksi lasten isäpuoli aikoi tuomareiden mukaan ampua ex-puolisoaan rintaan myös vuonna 2016, mutta muutti viime hetkellä mieltään. Mies tuomittiinkin 12 vuoden vankeuteen murhan yrityksestä, mutta hän on oikeutettu ehdonalaiseen kahdeksan vuoden jälkeen.

Moore toivoo, että naiset uskaltaisivat puuttua perheväkivaltaan ennen kuin on liian myöhäistä. Hän toivoo myös, että sekä vanhemmat että viranomaiset kiinnittäisivät entistä enemmän tilanteesta kärsiviin lapsiin.

Perheväkivalta ei aina näy ulospäin. Heidi Holmavuo kertoo videolla oman tarinansa henkisen väkivallan uhrina.

9:35

Lähde: NZHerald

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.