Mainos

URB-festivaali vie seikkailulle alakulttuureihin

Helsingissä huomenna alkavan URB 06 -festivaalin yksi esiintyjistä on newyorkilainen näyttelijä ja tutkija Lois Weaver. Festivaali tarjoaa myös runsaasti kotimaisten artistien esityksiä.

Seitsemättä kertaa järjestettävä katukulttuurifestivaali URB alkaa huomenna Helsingissä. Puolitoista viikkoa kestävä tapahtuma haluaa viedä yleisönsä seikkailulle kaupunkien alakulttuureihin.

Ohjelmassa on muun muassa tanssia, teatteria ja musiikkia. Festivaalin yksi päävieraista on puherunoutta ja musiikkia yhdistävä amerikkalainen Ursula Rucker, joka kertoo tarinoita Philadelphiasta: sen kaduista, väkivallasta, seksismistä, lapsista ja toivosta.

Näyttelijä ja tutkija Lois Weaver tuo puolestaan mukanaan tuulahduksen New Yorkin alakaupungista esityksellään, jossa vanheneva kantritähti päättää ryhtyä performanssitaiteilijaksi.

Ranskasta saapuva Black Blanc Beur on katutanssiryhmä, jonka koreografi Christine Coudun on perustanut jo vuonna 1984.

Mukana on myös runsaasti kotimaisia artisteja. Esimerkiksi muutamia esiintymishaluisia break-ryhmiä on ujutettu ohjelmien oheen vielä viime tipassa.

Jo 90 prosenttia tapahtuman noin 3000 lipusta on myyty. Viime vuonna lippuja meni 1900. Pääosin Kiasma-teatterissa ja Itä-Helsingin kulttuurikeskuksessa Stoassa tapahtuva URB päättyy 13. elokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.