Uransa lopettanut Ville Nieminen: Harakirejä ei aleta tehdä

Raumalla perjantaina Lukon ja JYPin välillä pelattu Liigan pronssiottelu oli yhden suomalaisen jääkiekkouran päätös. Suomi-kiekon väriläiskä Ville Nieminen jätti kaukalot pystyssä päin, mutta voittajana hän ei pystynyt niitä jättämään.

Pronssimitalit lähtivät maalein 2-1 Jyväskylään. JYP halusi mitaleita isäntäjoukkuetta enemmän, luisteli Lukkoa tehokkaammin, ja mikä tärkeintä, teki vähemmän virheitä.

- Pieni pettymys tämä kausi oli, pakko se on sanoa. Mitään harakirejä ei kuitenkaan aleta tehdä, se olisi epäammattimaista, kuittasi Nieminen.

- Tämän kauden Lukko oli joukkue, joka lähti rohkeasti tavoittelemaan sitä kirkkainta palkintoa, ja pienestä sen saavuttaminen jäi lopulta kiinni.

Pääsarjauransa jo kaudella 1994-95 kasvattajaseurassaan Tapparassa aloittaneen Niemisen ei tarvinnut miettiä pitkään sitä, mikä on ollut jääkiekossa parasta. Monille saattaa olla yllätys, että vastaus ei suinkaan ollut Stanley Cup.

- Mestaruuksia tulee ja pettymyksiä tulee, mutta hienointa on kuitenkin se, että olen saanut olla mukana. Hienointa on se toveruus, mitä joukkueessa on.

- Haluan, että minut muistetaan siitä, että tykkäsin tästä hommasta ja tykkäsin olla niissä joukkueissa, joissa sain olla mukana. Toivon, että olin luotettava joukkueen jätkä. Se on suurin arvo, mikä pelaajalla voi olla, Nieminen hehkutti.

Toimittajia Niemisen ei tule ikävä. Sen hän sanoi saatuaan eteensä kysymyksen tulevasta valmentajaurasta.

- Toistaiseksi olen vielä jääkiekkoilija. Muita asioita voidaan katsoa, kun ura loppuu. Ehkä se loppui tähän, Nieminen kuittasi utelut mahdollisesta valmentajanpestistä KeuPan Mestisjoukkueessa. 

Luoma ratkaisi mitalit 

Niemisen ja Lukon mitalihaaveet pilasi JYPin kookas puolustaja Mikko Luoma, joka kiitti jäätyään alivoimalla yksin Lukon maalin eteen. Luoma sijoitti ajassa 55.08 voittokiekon varmasti ohi Ryan Zapolskin, kun muut miehet vielä jatkoivat painiaan kaukalon kulmassa.

Runsaslukuisen jyväskyläläisen fanijoukon ykkössankari Raumalla ei kuitenkaan ollut Luoma, vaan itseoikeutetusti kapteeni Eric Perrin. Pronssimitali vei fanien mielestä ainakin hetkeksi harmin siitä, että Perrinin ura ei jatku Jyväskylässä. Taiturin seuraava osoite lienee TPS.  

Lue myös:

    Uusimmat