"Urani vaikein kausi" – Jari Huttusen debyyttikausi MM-tasolla päättyi pettymykseen

Rovanperä voitti – WRC2-luokan kooste Espanjasta 2:41

Suomalaisen rallikuskin Jari Huttusen kauden viimeinen MM-ralli Espanjassa meni mollivoittoisesti.

Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa ajavalle 24-vuotiaalle Huttuselle kirjattiin lopputuloksissa tekniikkakeskeytyksen myötä WRC2-luokan yhdestoista sija. Neljännellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko pudotti Huttusen kauas kärjestä. Ennen ongelmien alkamista Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat WRC2-luokassa kolmantena.

- Neljännellä erikoiskokeella alku meni vielä hienosti ja olimme väliajoissa luokan kärjessä, kunnes takarengas hajosi. Erikoiskoe oli pitkä, joten jouduimme vaihtamaan renkaan pätkän varrella. Eroa pohja-aikaan tuli melkein kolme minuuttia, joten kisa hyvistä sijoituksista vesittyi käytännössä siihen, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

Perjantai-iltapäivän erikoiskokeilla Huttunen ajoi tukun hyviä erikoiskoeaikoja ja nousi rengasrikon jälkeiseltä neljänneltätoista sijalta yhdeksänneksi. Lauantaina asfalttiteillä sijoitus nousi parhaimmillaan kahdeksanneksi ennen kuin matka katkesi tekniseen vikaan.

- Tavoitteena oli lauantaina ajaa vähintään yhdet pohjat myös asfaltille, joten yritys oli välillä vähän liian kova, kun ei ollut mitään hävittävää. Spinnasimme erikoiskokeella 12 ja auto jäi hetkeksi kiinni. Seuraavan erikoiskokeen lähdössä autosta petti tekniikka, joten kisa oli lauantain osalta jätettävä kesken.

Huttusen auto saatiin yötauolla kuntoon ja sunnuntaina hän oli jälleen kisassa mukana Ralli2-säännön turvin. Lopulta sijoitus oli luokan yhdestoista. Ralliuran ensimmäinen kausi MM-sarjassa sujui vaihtelevissa merkeissä kaikkien seitsemän ajetun osakilpailun osalta.

- Varmasti urani vaikein kausi tähän mennessä, ehjiä kisoja ei juurikaan tullut. Ruotsin MM-rallissa vauhti oli kohdallaan, mutta siellä hyvä sijoitus valui lumihankeen oman virheen seurauksena. Suomesta tuli kakkossija, mutta vauhti ei siellä tyydyttänyt. Täältä ajettu pohja-aika kilpailun ensimmäiseltä lenkiltä on toki yksi kohokohta, mutta ei tähän kauteen tyytyväinen voi olla. 

Lue myös:

    Uusimmat