Mainos

Uralinko tarjoaa töitä tuhannelle nuorelle

Henkilöstöpalveluyritys Staffpoint pyrkii saamaan tuhannelle nuorelle työtä Uralinko-hankkeen avulla. Uralinko järjestetiin ensimmäistä kertaa viime vuonna.

Uralinko-rekka kiertää yhteensä viidessä kaupungissa esittelemässä nuorille työpaikkoja, mutta myös nuoria työnhakijoita työnantajille.

– Me haluamme rohkaista nuoria työnhakijoita tulemaan paikalle ja keskustelemaan sekä katselemaan mahdollisuuksia, Staffpointin yhteiskuntasuhteiden johtaja Petri Ahonen sanoo.

Paikalle on kutsuttu paljon asiakasyrityksiä, jotta he näkisivät millaista työvoimaa paikkakunnalla on tarjolla. Parhaimmillaan saadaan jopa rekrytointiprosessi liikeelle, kun löytyy sopiva työnhakija-työnantaja -pari, sanoo Ahonen.

Uralinko-rekka on tänään Turun kauppatorilla kello 18 asti. Huomenna rekka löytyy Tampereen Keskustorilta ja tapahtuma huipentuu sunnuntaina, kun rekka täyttyy Idols-finaalin yhteydessä Helsingissä.

Nuoret pelkäävät työelämään siirtymistä

Uralinko tähtää erityisesti 18-25-vuotiaiden työnsaantiin. Staffpointiin teettämän tutkimuksen mukaan jopa 72 prosenttia suomalaisista nuorista kokee työssä viihtymiseen liittyvää pelkoa.

Nuorisotyöttömyys on Ahosen mielestä vakava ongelma, joten nuorille halutaan tarjota helppoja ensiaskeleita työelämään siirtymiselle.

– Esimerkiksi kaupan ala tai hotelli- ja ravintola-ala ovat hyviä ensiaskeleita, koska ne tarjoavat sen tyyppistä työtä, että opiskelijat ja jopa koululaiset pääsevät tutustumaan työhön helposti, Ahonen sanoo.

Kun työhön on saanut kosketusta, on helpompi ohjautua sellaisille toimialoille, jotka ovat henkilölle soveltuvampia.

Ahosen mielestä on tärkeää miettiä miten rakennetaan nuorelle onnistumismahdollisuuksia ja päästään eteenpäin. Siksi yritysten täytyy yhteistyössä miettiä malleja rakenteisiin, esimiestyöhön ja perehdyttämiseen.

– Yhteistyön avulla nuori, jossa on valtavasti potentiaalia saadaan autettua liikkeelle mahdollisimman hyvin.

Muutama kaupunki kiertueella on jo takana, ja Ahosen mukaan kiertue on edennyt mukavasti. Hän luottaa, että tuhannen nuoren työllistäminen on mahdollista. Tasapaino työvoiman ja sen tarpeen välillä on selkeästi olemassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.