Mainos

Upseerit eivät halua Suomea Naton-jäseneksi

Puolustusvoimien ylimmistä upseereista kolme neljästä ei halua Suomen liittyvän Natoon. Nato-jäsenyyttä kannatti vain runsaat viisi prosenttia vastanneista. Upseerien kantaa kartoitettiin vuodenvaihteessa MTV:n uutistoimituksen tekemässä kyselyssä.

Viidennes vastanneista ei halunnut tai osannut sanoa mielipidettään. Kannattajista kaikki olivat everstejä tai kommodoreja. Kyselyyn vastanneista kenraaleista vajaa kolmannes ei halunnut paljastaa kantaansa.

Mielipidekyselyn Suomen Nato-jäsenyydestä saivat kaikki Suomessa virassa olevaa 126 eversti-, kommodori-, amiraali- ja kenraalikuntaan kuuluvaa upseeria. Heistä yli puolet vastasi kyselyyn.

Kenraalikunnan vastaukset jakautuivat kahtia. Noin 70 prosenttia vastasi ei Natolle, mutta kolmannes ei halunnut ilmoittaa omaa mielipidettään. Eversti Olli-Matti Multamäki Porin Prikaatista ei pidä kummallisena sitä, että osa upseereista ei halua ilmaista kantaansa. Hänen mukaansa olisi yllättävää, jos ylimmät upseerit vastaisivat toisin, sillä tämä on valtojohdon kanta, johon upseerit ovat sitoutuneita.

Eversteistä ja kommodoreista vieläkin enemmän eli noin 77 prosenttia ilmoitti, ettei Suomen tule pyrkiä Nato-jäseneksi ainakaan nykyisessä tilanteessa. Tosin everstikunnasta löytyivät ainoat Nato-jäsenyyden kannattajat - noin 7 prosemttia vastanneista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.