Mainos

Upseeripula haittaa varusmieskoulutusta Ruotsissa

Jo 600 ruotsalaista varuusmiestä on saanut ilmoituksen koulutuspaikkansa peruuntumisesta.

Ruotsin puolustusvoimat kamppailee upseeripulan kanssa, sillä lukuisat kansainväliset tehtävät imevät suuren osan nuorista ruotsalaisupseereista ulkomaille. Esimerkiksi tällä hetkellä Ruotsilla on tuhatkunta upseeria ulkomaankomennuksella.

Upseeripulan vuoksi kaikkia halukkaita varusmiehiä ei pystytä kouluttamaan. 600 tulevaa varusmiestä onkin saanut ilmoituksen, ettei heille olekaan luvattua koulutuspaikkaa.

Jo valittujen varusmiesten saama peruutuskirje on herättänyt Ruotsissa valtavan kohun, ja kiukkuisia valituskirjeitä sekä -puheluita on viime päivinä tulvinut puolustusministerille saakka. Myös varusmiesten etujärjestö pitää menettelyä törkeänä.

- Jo keväällä luvattiin, ettei kaavailtu 800 varusmiehen palvelusaika peruunnu. Nyt 614 varusmiehen palvelus peruutetaan ja on ihan liian myöhäistä hakea korkeakouluihin, joten työttömyys uhkaa. Tämä on isku suoraan kasvoille, moittii Varusmiesneuvoston puheenjohtaja Mikael Åström.

Ruotsin puolustusvoimien mukaan ongelma on valitettava seuraus olosuhteista.

- Heille ei ole sijoituspaikkaa tässä organisaatiossa, ja siksi meillä ei ole tarvetta kouluttaa heitä. Samalla täytyy valittaa sitä, että varusmiehet ovat joutuneet tähän tilanteeseen. Emme halunneet tätä, mutta se on seurausta olosuhteista, kommentoi henkilöstöjohtaja Bengt Axelsson Ruotsin puolustusvoimista.

Kutsuntaorganisaatio on löytänyt sijoituspaikan noin sadalle nuorelle, mutta suurin osa hylätyistä voi hakeutua palvelukseen aikaisintaan vuonna 2009.

Ensi vuonna Ruotsin armeija aikoo kutsua reserviläisiä apuun niin varusmiesten kouluttajiksi kuin ulkomaankomennuksille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.