Mainos

Upseeriliitto julisti rauhanturvatehtävät hakukieltoon

Suomen upseeriliiton mielestä puolustusministeriön suomalaisrauhanturvaajille tarjoamat työehdot ovat heikommat kuin muilla mailla. Kiistaa on muun muassa palkkauksesta.

Suomen upseeriliitto on asettanut rauhanturvatehtävät hakukieltoon. Upseerien liittovaltuusto päätti työtaistelutoimista tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Liitto on tyytymätön siihen, ettei työnantajapuoli eli puolustusministeriö noudata kansainvälisissä rauhanturvatehtävissä selkeitä sopimuksia. Liiton mielestä puolustusministeriö määrää yksipuolisesti muita maita heikommat palvelussuhteen ehdot. Kiista koskee upseerien palkkausta ja muita työehtoja.

Päätöksen seurauksena liiton jäsenet eivät suostu lähtemään tai jatkamaan ulkomaan komennuksiaan.

Erilaisissa rauhanturvatehtävissä on tällä hetkellä 841 suomalaista. Hakukielto karsii joukko-osastoista vähitellen upseerit ja estää Suomen osallistumisen rauhanturvaamistehtäviin. Kielto koskee kymmenessä maassa suoritettavan rauhanturvaoperaation lisäksi muun muassa EU:n nopean toiminnan joukkoja ja kaikkia uusia ulkomaantehtäviä, jotka eivät ole virkaehtosopimuksen piirissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.