Upsalan tuomiorovasti ajaisi naispappeuden vastustajat kirkosta Suomessa

Suomalaisten naispappien asema on selvästi heikompi kuin naispapeilla Ruotsissa, väittää Upsalan tuomiorovasti.

Upsalan tuomiorovasti Tuulikki Koivunen Bylund kannattaa piispa Eero Huovisen ehdotusta naispappeuden vastustajien oman kirkon perustamisesta.

Koivunen Bylund muutti itse Ruotsiin vuonna -71, koska tuolloin Suomessa ei vielä vihitty naisia papeiksi.

Tuulikki Koivunen Bylund on Upsalan ensimmäinen naispuolinen tuomiorovasti.

- Silloin, kun minusta tuli tuomiorovasti oli vahvat voimat liikkeellä, että olisin heti kyllästynyt. Mutta kun nämä taistelut voitettiin, niin on oikein hyvin mennyt nämä viimeiset viisi vuotta, hän kertoo.

Koivunen Bylundin mukaan Suomessa naispappien vastustajia kohdellaan kuitenkin selvästi hölläkätisemmin kuin Ruotsissa.

- Uskon, että Ruotsissa naispappina olo on paljon helpompaa. Ruotsissa nykyään ei enää edes vihitä aktiivisia naispappeuden vastustajia papeiksi ja jos haluaa kirkkoherraksi se on ensimmäinen edellytys, että naisten kanssa pystyy työtä tekemään. Ja näin ei Suomessa vielä ole, Koivunen Bylund kertoo.

Ruotsissa on kaksi naispiispaa, Suomessa ei yhtään.

Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen on esittänyt, että naispappeuden vastustajat voisivat perustaa oman kirkon. Luther -säätiö on lähettämässä Suomesta teologin ruotsalaisen naispappeja vastustavan järjestön pappisvihkimykseen.

- Suurempi ongelma on, että nämä naispappien vastustajat imevät itsensä kirkkoon ja terrorisoivat naisia ja pilaavat kirkon uskottavuutta. Oikeastaan tämä kirkon perustaminen on oikein hyvä ajatus, Koivunen Bylund väittää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat