Mainos

Uponor myy toimintojaan Saksassa

Muoviputkia valmistava Uponor myy Saksassa sijaitsevia liiketoimintojaan yhtiön palveluksessa olleelle johtaja Dieter Pfisterille.

Pfister ostaa niin sanotussa mbo-kaupassa Uponorin toiminnot, jotka valmistavat muun muassa kaapeli- ja käyttövesiputkien suojaputkia. Hassfurtissa, Schweinfurtissa ja Ochtrupissa sijaitsevat laitokset työllistävät yhteensä 110 henkeä ja niiden liikevaihto on noin 16,7 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kaupan hintaa.

Uponor ilmoitti aamulla myös korvaavansa vanhan divisioonaorganisaationsa uudella alueorganisaatiolla. Eilen Uponor ilmoitti sulkevansa Saksan Ahlenissa sijaitsevan tehtaansa osana yhtiön rakennemuutosta.

Uponorin varatoimitusjohtajan Jyri Luomakosken mukaan yhtiön rakennemuutostoimia jatketaan edelleen. Hän ei ole suostunut kommentoimaan, koskevatko tulevat vähennystoimet myös Uponorin Suomen toimintoja. Uponorin noin 4 800 työntekijästä noin kymmenesosa työskentelee Suomessa. Yhtiöllä on tuotantolaitokset Nastolassa, Forssassa ja Virroilla.

Tulos pieneni viidennekseen

Uponor kertoi tänään myös vuoden 2003 tuloksestaan. Yhtiön rahoituserien jälkeinen tulos supistui lähes 80 prosentilla 20,7 miljoonaan euroon. Uponorin liikevaihto laski kymmenen prosenttia 1 021 miljoonaan euroon yritysmyyntien ja vahvan euron vuoksi. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi yhtiön mukaan vajaat viisi prosenttia.

Uponorissa uskotaan, että markkinoiden hienoinen piristyminen jatkuu. Myös käynnissä olevan rakennemuutosohjelman uskotaan vaikuttavan myönteisesti yhtiön tulokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.