Mainos

Uponor luisui rajusti pörssissä

Helsingin pörssi tarpoi keskiviikkona kevyesti pakkasella. Myös Euroopan pörssit olivat laskussa. Helsingin pörssin yleisindeksi pakitti lopulta 1,7 prosenttia 9022 pisteeseen.

Pörssin laskukärjessä oli Uponor, jonka osake laski peräti 11,3 prosenttia 11,96 euroon. Uponor kertoi kertoi keskiviikkona, että se alentaa koko vuoden ohjeistustaan markkinanäkymien heiketessä. Yhtiön mukaan talonrakennusmarkkinoiden viimeaikainen kehitys Uponorin päämarkkinoilla erityisesti Espanjassa ja Yhdysvalloissa mutta myös Pohjoismaissa on ollut selvästi odotuksia heikompaa.

Lähes koko pörssin vaihtokärki tarpoi keskiviikkona miinuksella. Rakennusyhtiö YIT:n osake kuoppasi pörssissä peräti 7,7 prosenttia. Matkapuhelinjätti Nokian osake laski tasan prosentin 16,59 euroon. Metsäyhtiötkin humisivat keskiviikkona mollissa. UPM:n osake laski 2,5 prosenttia ja myös Stora Enson r-osake niiasi 2,5 prosenttia. M-realin b-osake painui puolestaan 1,2 prosenttia.

Pörssin vaihtokärjen osakkeista keskiviikkona vastavirtaan ui it-yhtiö TietoEnator, jonka osake kipusi tasan kaksi prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.