Mainos

UPM varoittaa tehtaiden sulkemisista

(MTV3-Mia Jouslehto)

Metsäyhtiö UPM-Kymmene varoittaa uusista tuotantoyksiköiden alasajoista. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan määräaikaisia tai lopullisia sulkemisia voi olla edessä riippumatta siitä, mitä Venäjän puutulleissa tapahtuu.

Metsäteollisuuden suuryhtiöiden viesti on viime aikoina ollut yhteneväinen. Viime viikolla tehtaiden lakkautuspäätöksistä kertoi Stora Enso ja M-real lupasi lisää kulukuureja.

Tänään UPM varoitti suoraan uusista mahdollisista lakkautuspäätöksistä.

- UPM:ssä käydään nyt läpi kaikkien laitosten kustannustehokkuuskykyä. Sen tuloksena voidaan joutua pysäyttämään laitoksia joko väliaikaisesti tai pysyvästi, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Pesosen mukaan yhtiön kaikki tehtaat Suomessa ja ulkomailla käydään saman syynin läpi. Kyseinen kierros tehdään yleisen markkina- ja kustannustilanteen takia. Eli lakkautuksia voi olla edessä, vaikka Venäjän puutullikiista laukeaisi.

- Puukustannus on yksi muiden kustannusten joukossa. Logistiikka-, energia- ja työvoimakustannukset ovat ihan yhtä tärkeitä asioita. Meidän täytyy vaan saada lisää tehoa näistä ulos, Pesonen sanoo.

Jos puutullit sen sijaan iskevät täysimääräisinä, lakkautettavien tehtaiden lista mitä todennäköisemmin pitenee UPM:lläkin.

UPM:n tulos koheni viime vuodesta

Raakapuun hinnan kohoaminen ja euron vahvistuminen ovat rassanneet metsäyhtiöiden tuloskuntoa. Myös metsäjätti UPM on saanut näistä osansa.

UPM:n tulos koheni silti hieman syyskesällä viimevuotisesta. Yhtiön tulos ennen veroja oli heinä-syyskuussa 144 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 129 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.