Mainos

UPM väläyttelee paperikoneiden sulkemisia

UPM:n tulostahti petraantui hieman syyskesällä viimevuotisesta. Siitäkin huolimatta metsäjätin toimitusjohtajan Jussi Pesosen mukaan kasvavat kustannukset edellyttävät voimakkaita toimia.

Raakapuun hinnan kohoaminen ja euron vahvistuminen ovat rassanneet metsäyhtiöiden tuloskuntoa. Myös metsäjätti UPM on saanut näistä osansa.

UPM:n tulostahti petraantui hieman syyskesällä viimevuotisesta. Yhtiön tulos ennen veroja oli heinä-syyskuussa 144 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 129 miljoonaa euroa. UPM:n liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä jäi kuitenkin viimevuotisesta ja oli 195 miljoonaa euroa.

- Nopeasti kasvavat kustannukset ja vahvistuva euro olivat haaste koko teollisuudelle ja painoivat myös meidän tulostamme, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa tilanne edellyttää voimakkaita toimia myönteisen kannattavuuskehityksen palauttamiseksi.

- Tulemme arvioimaan uudelleen koneidemme kustannuskilpailukykyä nykyisessä liiketoimintaympäristössä. Tarkastelu saattaa johtaa joko pysyviin tai määräaikaisiin kapasiteetin sulkemisiin, Pesonen sanoo.

Tukkipuun hinta on noussut vuodessa yli 50 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.