Mainos

UPM tylynä: Hakkuut seis välittömästi!

Metsäyhtiö UPM on lopettanut hakkuunsa koko Pohjois-Euroopassa. Yhtiö lähestyi kaikkia metsäkoneyrittäjiä vaatien puunkorjuun lopettamista. Sähköpostiviesti oli otsikoitu dramaattisesti "Hakkuut seis välittömästi!".

Metsäkoneyrittäjät pitävät kummallisena, että hakkuut lopetetaan kovalla kiirellä ja systemaattisesti. Varoitusajan puuttumisesta ei tule kiitosta yrittäjien etujärjestöltä. Järjestön mielestä UPM vähät välittää alihankkijoistaan.

- Mielestämme UPM ei ole toiminut tässä hyvän tavan mukaisesti, ei alkuunkaan, paheksuu Koneyrittäjien liiton varatoimitusjohtaja Simo Jaakkola.

Hakkuiden rajoitus kestää yhtiön arvion mukaan 2-4 viikkoa. UPM:n Pohjois-Euroopan korjuu- ja logistiikkajohtaja Tuomas Hallenbergin mukaan syynä on markkinatilanne.

- UPM on pysäyttänyt korjuut tilapäisesti tasapainottaakseen puuvarastoja teollisuuden kysynnä tarpeita vastaavaksi, Hallenberg sanoo.

Hänen mukaansa hakkuiden pysäytys on seurausta sahojen heikosta kannattavuudesta. UPM käynnisti pari viikkoa sitten yt-neuvottelut Suomen ja Venäjän sahoillaan, ja ne voivat johtaa yli 50 toimihenkilön vähentämiseen.

Stora Enso ja Metsäliitto jatkavat hakkuita, mutta markkinatilanne voi vaikuttaa niidenkin puunostoihin. Kategorista hakkuiden lopettamista ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.