Mainos

UPM tarjoaa muuttoa lääkkeeksi irtisanomisiin

UPM on esitellyt irtisanottaville työntekijöilleen saneerauksen jäkihoitopakettia. Tarjolla on töitä muualla, koulutusta ja joillekin eläkkeitä.

UPM ilmoitti lokakuussa irtisanovansa yli 670 työntekijää viidellä sahalla ja vaneritehtaalla. Toiminta päättyy kokonaan Parkanossa, Viialassa ja Kuopiossa.

UPM:n uudelleensijoittautumisohjelma antaa toivoa ainakin osalle väestä Kuopiossa, missä vaneritehdas sulkee ovensa ensi kesänä. Työtä vaille jää 244 vanerilaista. Vaihtoehtoina ovat muutto, kouluttautuminen ja joillekin eläkeputki.

UPM:n sisäisessä haussa on nyt 122 työpaikkaa eri puolilla Suomea. Lisäksi yhteensä 35 henkilöä pääsee opiskelemaan paperintekijäksi Valkeakoskella tai ahtaajaksi Raumalla. Näistä paikoista kilpailee kaikkiaan 672 työpaikkansa menettävää UPM:läistä. Työntekijäpuolen laskujen mukaan tilanne on vielä pahasti auki.

- Kyllä varmasti aika iso joukko jää tyhjän päälle, arvioi pääluottamusmies Erkki Immonen Kuopion vaneritehtaalta.

Kuopiossa toivotaan, että kaupungissa laajentuva venetehdas Bella voisi tarjota työtä osalle vanerilaisista. Osa joutuu kuitenkin lähtemään muualle työn perässä. UPM:n työpaikat on tarkoitus täyttää mahdollisimman pian, eikä nopea muutto ole aivan yksinkertaista.

- Muuttoa vaikeuttavat perhesuhteet, asunnot, kesämökit, lasten koulut ja harrastukset, pääluottamusmies Immonen muistuttaa.

Immonen uskoo itsekin joutuvansa lähtemään Kuopiosta. Myös hänen vaimonsa on töissä tehtaalla.

- Jos täältä Kuopion päästä ei löydy, koulutusmahdollisuutta tai työpaikkaa, niin ei muuta kuin tavarat pyörien päälle ja karavaani kohti etelää. Ilmeisesti näin tulee tapahtumaan, Immonen pohtii.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.