UPM sulkee yhden paperikoneen Valkeakoskella

Sulkemisen jälkeen tehtaalle jää kolme paperikonetta, joiden toimintaa tehostetaan.

UPM:n Tervasaaren tehdas Valkeakoskella lopettaa ruskean säkkipaperin valmistuksen. Tehdas sulkee ruskeaa paperia valmistavan koneen perjantaina sekä SAP-erikoissellun tuotantolinjan maanantaina. Tehtaalle jää kolme paperikonetta, joiden toimintaa tehostetaan.

UPM päätti Tervasaaren tuotantomuutoksista jo viime vuoden toukokuussa osana koko yhtiön kannattavuusohjelmaa. Osa suljettavalla paperikoneella työskennelleistä 80 henkilöstä jää eläkkeelle ja osa siirtyy tehtaan muille osastoille. Kaikkiaan tehtaalla on 700 työntekijää.

Syy ruskean säkkipaperin valmistuksen lopettamiseen on sen laskenut menekki. Yhtiön tiedotteen mukaan ruskean säkkipaperin kulutus ei ole enää vuosiin kasvanut Länsi-Euroopassa, koska sen pääkäyttökohteissa, kuten sementti- ja karjanrehutoimituksissa, on siirrytty bulkkikuljetuksiin. Tehtaanjohtaja Eero Kuokkasen mukaan valmistuksen ja kulutuksen painopiste on siirtymässä Itä-Eurooppaan ja Venäjälle, missä puu-, energia- ja työvoimakustannukset ovat alhaisemmat.

Ruskean säkkipaperin valmistuksen jäädessä pois tuotannosta panostetaan Tervasaaressa vastaavasti tarra- ja pakkauspaperiin, joita valmistavia kahta paperikonetta uudistetaan. Tervasaaressa toimii myös sellutehdas, jonne valmistuu syyskuussa uusi sellun valkaisulinja.

Tehdas on maailman suurin tarra- ja pakkauspaperin tuottaja. Kolmas paperikone valmistaa kirje- ja pussipapereita sekä teknisiä papereita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat