Mainos

UPM selvittää uuden paperikoneen rakentamista

Metsäyhtiö UPM harkitsee uuden paperikoneen rakentamista Minnesotan tehtaalleen Yhdysvaltoihin.

Nykyään 500 henkilöä työllistävällä Blandinin tehtaalla on kaksi paperikonetta, jotka tuottavat päällystettyä aikakauslehtipaperia.

UPM pyrkii saamaan hankkeen kannattavuus- ja ympäristöselvitykset valmiiksi mahdollisimman nopeasti, kun normaalisti selvitysten tekeminen kestäisi runsaan vuoden.

-USA:han on meillä yksi tärkeimmistä markkinoista, kun ajattelemme koko UPM:ää ja kaikkia paperitoimialoja. Olemme sitoutuneet nimenomaan USA:n ja laajemminkin Pohjois-Amerikan markkinoihin pitkällä jänteellä, UPM:n aikakauslehtipaperitoimialan johtaja Jyrki Ovaska kuvailee.

Ovaskan mukaan UPM:llä on myös Euroopasta merkittävää vientiä USA:han päin, mutta tällä kertaa uuden paperikoneen kohdalla ei harkita Suomeen sijoittamista.

-Meillä on siellä (Pohjois-Amerikassa) iso kriittinen massa, ja paljon paikallista valmistusta jo tällä hetkellä kahdella tehtaalla. On aika luonnollista, että jos ajattelemme tulevaisuuden kasvua, niin silloin me lisäämme siellä paikallista valmistusta emmekä lisää vain mantereiden välisiä kauppavirtoja, Ovaska selvittää.

Ovaskan mukaan Blandinilla on UPM:n suurimpiin pohjoisamerikkalaisiin asiakkaisiin nähden hyvä sijainti. Hänen mukaansa tehdas on käynyt parin viime vuoden aikana läpi laajan rakennemuutoksen, joka luo edellytykset kehittää sitä edelleen.

-Selvitysten tulee osoittaa, että investointi täyttää yhtiön kannattavuusvaatimukset, ja tarvittavien lupien tulee olla kunnossa ennen kuin UPM:llä on edellytyksiä tehdä lopullisia päätöksiä, Ovaska sanoo.

Blandinin tehtaan nykyinen vuosikapasiteetti on 350000 tonnia paperia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.