Mainos

UPM rakentaa uuden paperikoneen Keski-Eurooppaan

Konehanke tuo mukanaan vanhempien tuotantolinjojen sulkemista ja niiden tuotantosuuntien muutoksia. Leikkauksia saatetaan tehdä myös Suomessa.

Metsäyhtiö UPM rakentaa uuden aikakauslehtipaperikoneen joko Saksaan tai Ranskaan. Kapasiteetiltaan noin 400 000 tonnin paperikoneen sijaintipaikka päätetään tämän vuoden loppuun mennessä.

Investointivertailussa ovat mukana Augsburgin ja Schongaun tehtaat Saksassa ja Stracelin tehdas Ranskassa. Augsburgin ja Schongaun tehtaat sijaitsevat Baijerissa lähellä toisiaan, Stracel taas Strasbourgin kaupungin kupeessa Elsassissa Ranskan ja Saksan rajalla.

UPM:n tavoitteena on käynnistää uusi kone vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.

Yhtiön uudistusohjelmaan sisältyy myös vanhempien tuotantolinjojen sulkemisia ja niiden tuotantosuuntien muutoksia. UPM:n mukaan toimenpiteet vahvistavat yhtiön asemaa maailman johtavana aikakauslehtipaperin toimittajana ja parantavat palvelumahdollisuuksia lähellä keskieurooppalaisia asiakkaita.

UPM:n aikakauslehtipaperien toimialajohtaja Jyrki Ovaska ei halua vielä arvioida, mihin tuotantolinjoihin sulkemis- tai muutostoimet kohdistuvat.

- Katsomme tässä kaikkia meidän tehtaitamme samalta viivalta. Suomella ei ole tässä suhteessa mitään erityisasemaa ei positiivisessa eikä negatiivisessa mielessä, Ovaska toteaa.

Tarkempaa tietoa keväällä

Ovaskan mukaan uudelleenstrukturointiohjelman yksityiskohdat viimeistellään ja julkistetaan ensi kesään mennessä. Hän sanoo myös, että Euroopan sydänmailla sijaitsevan tehtaat ovat suomalaislaitoksia kilpailukykyisempiä sekä asiakkaiden sijainnin että mahdollisen kierrätyskuidun hankinnan suhteen.

- Tämänhetkisestä päällystämättömän aikakauslehtipaperin kapasiteetistamme 70 prosenttia sijaitsee Suomessa. On aika luonnollista, että haluamme kasvaa nimenomaan Keski-Euroopassa, missä päämarkkinamme sijaitsevat, Ovaska sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.