Mainos

UPM ostamassa lisää Metsä-Botniaa

UPM haluaisi ostaa Metsä-Botnian osakkeita M-realilta. M-real ei hyväksy eikä tyrmää tarjousta.

UPM on lisäämässä omistustaan Metsä-Botniasta. Yhtiö tarjoutuu ostamaan 15 prosenttia yhtiöstä M-realilta 500 miljoonalla eurolla. Kauppa nostaisi UPM:n Metsä-Botnian enemmistöomistajaksi.

M-real ei hyväksy eikä tyrmää UPM:n tarjousta Metsä-Botnian osakkeista. Yhtiö kertoo pohtivansa tarjousta huolellisesti.

UPM tiedottaa, että se haluaa luoda muiden Botnian omistajien kanssa Botniasta menestyvän ja kansainvälisemmän selluyhtiön, jolla on taloudelliset edellytykset kasvaa ja kehittyä.

Botnia on UPM:n osakkuusyhtiö. Kaupan seurauksena UPM:n omistus Botniasta ylittää 50 prosenttia. Parhaillaan UPM omistaa yhtiöstä 47 prosenttia, M-real 39 prosenttia ja Metsäliitto Osuuskunta 14 prosenttia. Osakkeiden ostotarjous perustuu UPM:n mukaan M-realin lokakuussa ilmoittamaan suunnitelmaan myydä Botnia-osakkeita.

Botnialla on tehtaat Joutsenossa, Kaskisissa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella. Se myy 80 prosenttia tuotannosta omistajayhtiöiden paperitehtaille. Botnia rakentaa parhaillaan Uruguayhin 1 miljoonan tonnin sellutehdasta. Tehtaan arvioidaan käynnistyvän ensi vuoden kolmannella neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.