Mainos

UPM:n työntekijät lakkoon

Tuhannet työntekijät ovat aloittaneet aamulla lakon UPM:n puutuotetehtailla. Lakko uhkaa laajeta torstaina.

Metsäyhtiö UPM:n puutuotetehtailla on alkanut tänään vuorokauden kestävä suurlakko. Lakkoon osallistuu UPM-Kymmene Woodin 22 toimipisteessä 3 500 työntekijää sekä 30 toimihenkilöä.

Lakolla osoitetaan mieltä yhtiön henkilöstöpolitiikkaa vastaan. UPM:n suunnitelmissa on vähentää 672 työpaikkaa Kuopiossa, Viialassa, Aureskoskella, Kajaanissa ja Astelholmassa. Heistä 200 pääsee eläkkeelle.

Lakko laajenee

Paperi- ja sellutehtaiden työntekijät aloittavat torstaina vuorokauden lakon tukeakseen puutuotetehtaiden lakkolaisia. Seisaukseen osallistuu 7 500 paperiliittolaista työntekijää.

Työntekijät katsovat UPM:n rikkovan omia, yhtiössä yhteisesti hyväksyttyjä toimintaperiaatteita ja konsernin itsensä mainostamaa yhteiskuntavastuuta. Paperiliiton ammattiosasto muistuttaa UPM:n hyväksymistä toimintaperiaatteista, joissa korostetaan avoimuutta, luottamuksellisuutta sekä sosiaalista vastuuta. "Jos liiketoimintaympäristön muutokset uhkaavat johtaa työvoiman vähentämistoimenpiteisiin, pyritään työntekijät sijoittamaan uudelleen yhtiön piirissä, tarvittaessa kohtuullisen uudelleenkoulutuksen avulla. Työhyvinvointi ja motivaatio ovat keskeisiä UPM-Kymmenelle", ammattiosasto 44 siteeraa yhtiön ohjeita.

Työntekijät katsovat, että henkilöstöpolitiikkaa olisi voitu hoitaa paremmin, koska yhtiön tilanne on ja paranee koko ajan nähtävissä olevan kysynnän ja hintatason myönteisen kehittymisen vuoksi. Paperiliitosta muistutetaan, että UPM:n tammi-syyskuun liikevoitto on ollut yhtiön oman osavuosikatsauksen mukaan 442 miljoonaa euroa. Mielenilmausten tavoitteena on myös muistuttaa työnantajaa irtisanottaviksi joutuvien jälkihoitopakettien tarpeellisuudesta.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 02.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.