Mainos

UPM:n paperiliittolaiset mielenilmaukseen

Mielenosoituslakko pysäytti vuorokauden ajaksi UPM:n paperi- ja sellutehtaat.

Paperiliiton työnseisaus pysäytti aamulla koneet UPM-Kymmenen paperi- ja sellutehtailla. Työntekijät vastustavat vuorokauden mittaisella lakollaan yhtiön harjoittamaa henkilöstöpolitiikkaa.

Työnseisaukseen osallistuu 7500 Paperiliittoon kuuluvaa työntekijää. Työntekijät katsovat UPM:n rikkovan yhteisesti hyväksyttyjä toimintaperiaatteita ja arvoja, kun yhtiö toteuttaa järjestelyt viime viikolla päätetyllä tavalla. Mielenosoituslakolla halutaan myös tukea SAK:laisen Puu- ja erityisalojen liiton henkilöstöä, josta suuri osa joutuu irtisanottaviksi.

UPM-Kymmene Wood aikoo irtisanoa yhteensä 672 työntekijäänsä. Suunnitelman mukaan Kuopion ja Viialan vaneritehtaat ja Aureskosken saha lopetetaan. Lisäksi Kajaanin ja Alholman sahojen henkilöstö karsitaan puoleen.

UPM:n mukaan työnseisauksesta ei ei aiheudu asiakkaille ylimääräisiä hankaluuksia. Viestintäpäällikkö Sini Paloheimon mukaan yhtiöllä on puskurivarastot, joiden avulla toimitukset on voitu hoitaa normaalisti lyhyiden työnseisausten aikana.

Puuliitto ja STTK:lainen Toimihenkilöunioni järjestivät vuorokauden mittaisen työnseisauksen tiistaiaamuna. Se pysäytti tuotannon 22 sahalla ja vaneritehtaalla. Paperiliiton työnseisaus päättyy varhain huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.