Mainos

UPM:n biodieseltehdas voi karata Ranskaan

UPM:n Suomeen suunnittelema biodieseltehdas saattaakin nousta Ranskaan. Inevstoinnin karkaaminen ulkomaille olisi Suomelle iso menetys, sillä kyse on satojen miljoonien eurojen hankkeesta, joka työllistää suoraan 50 ihmistä ja välillisesti jopa 500.

UPM on tutkinut mahdollisina sijoituspaikkoina biodieseltehtaalleen Kuusankoskea ja Raumaa. Joulukuun lopulla UPM kuitenkin kertoi aloittaneensa investointipäätöstä edeltävät YVA-selvitykset myös Stracelin paperitehtaallaan Strasbourgissa Ranskassa.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen totesi tilinpäätöstilaisuudessa tiistaina MTV:n uutisille, että Ranska on aito vaihtoehto ja kilpailija Suomeen mahdollisesti rakennettavalle biodiesel-tehtaalle. Valinnan ratkaisee lopulta alueen kilpailukyky. Pesonen ei tiistaina halunnut kommentoida, otetaanko kisaan mukaan vielä muitakin maita ja kuinka pitkäksi päätösten tekeminen venyy. YVA-selvitys voi kestää jopa vuoden.

UPM on kehittänyt biomassasta valmistettavaa dieseliä kesästä 2008 lähtien Gas Technology Instituten GTI:n pilottilaitoksella Chicagossa Yhdysvalloissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.