Mainos

UPM myy irrokeyksikkönsä Hollantiin

Metsäyhtiön mukaan myynnistä ei synny merkittävää voittoa tai tappiota konsernille. Loparexilla on Suomessa yli 400 työntekijää.

Metsäyhtiö UPM myy irrokemateriaaliyksikkönsä Loparexin 230 miljoonalla eurolla hollantilaisen ABN Amro -pankin pääomasijoitusyhtiölle Mountaintop Investmentsille.

- Loparexilla oli aika vähän synergioita UPM:n muuhun liiketoimintaan, perusteli johtaja Matti Lindahl kauppaa.

Perinteisen paperinvalmistuksen lisäksi UPM keskittyy nopeasti kasvaville liiketoiminta-alueille kuten tarralaminaatteihin ja etätunnistimiin, joissa sillä on erikoisosaamista ja omaa tuotekehitystä. Niillä on sovelluksia mm. vähittäiskaupassa, jossa uudenlaiset älykkäät tunnistimet tekevät tuloaan.

Loparexin silikonoituja irrokemateriaaleja käytetään mm. hygieniatuotteissa ja tarroissa. Yksikön liikevaihto ei ole viime vuosina juurikaan kasvanut. Viime vuonna se oli 337 miljoonaa euroa ja kasvoi hieman edellisestä vuodesta mutta jäi selvästi alle vuoden 2002.

Muita UPM:n jalostusyksiköitä ovat tarralaminaatteja valmistava Raflatac, radiotaajuustekniikkaan perustuvia RFID-etätunnistimia valmistava UPM Rafsec sekä teollisuuskääreitä ja yhdistelmämateriaaleja valmistava Walki Wisa.

Walki Wisan liikevaihto on supistunut viime vuosina. Sen myynnistä ei ole Lindahlin mukaan mitään suunnitelmia, sillä Walki Wisa tukee UPM:n muuta tuotantoa toisin kuin Loparex.

Lohjan tehtaalla 416 työntekijää

Loparexilla on yhteensä 1350 työntekijää Suomessa, Britanniassa, Hollannissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Lisäksi yksiköllä on yhteisyritys Intiassa. Loparexin Suomen tehdas sijaitsee Lohjalla, jossa on 416 työntekijää. Vuoteen 2001 saakka yksikkö tunnettiin nimellä Lohjan Paperi.

Kaikkiaan UPM:n jalostusyksiköt toivat viime vuonna liikevaihtoa 1,4 miljardia euroa, josta Loparex oli vajaa kolmannes. Koko UPM:n liikevaihto oli 9,8 miljardia euroa.

UPM:n mukaan Loparexin myynnistä ei synny merkittävää voittoa tai tappiota konsernille.

Yhtiö odottaa kaupan toteutuvan heinä-syyskuun aikana. Se vaatii viranomaisten hyväksynnän. Ostajayhtiö Mountaintop Investments on hollantilaisen pankkijätin ABN Amron pääomasijoitusyhtiö ABN Amro Capitalin tytäryhtiö. Sillä on toimintaa 10 maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.